12.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Contribuïm a valorar la cultura

Aquest dimecres hem presentat, a La Bisbal, el guanyador del IV Premi Empordà de Novel·la: El perfum del presseguer de Brauli Gascón, que ha estat editat per Brau Edicions i va ser escollida entre una vuitantena de novel·les que optaven al guardó. Una novel·la que narra la vida de l’avi de l’autor, plena d’història, d’acció i de cuina, i que des d’aquí us recomano.
A l’acte tant les diferents administracions i entitats que col·laborem en la organització del Premi ens vàrem conjurar en fer d’aquest guardó un premi literari de prestigi. I és que es molt important que els autors es sentin recompensats per la seva feina.
No volem que els escriptors catalans siguin, com durant el franquisme, aficionats que escrivien els caps de setmana. Actualment el sector del llibre és molt ampli. En canvi, la literatura catalana és molt específica i de creadors professionals no n’hi ha tants. Ha costat més de 40 anys que es consolidés, de manera feble i precària, la professió. O es preserva o serà fagocitada pel sistema.
Per això és important donar suport als autors. Els creadors són la baula més feble de la cadena, i tot i així aporten la matèria primera sense la qual no pot funcionar la indústria.
Així, que ara que s’acosten les festes de Nadal i ens tocarà pensar regals, tingueu present regalar cultura. Cultura en català. Som un País amb una gran producció cultural- literatura, música, dansa, teatre- segur que trobareu un munt d’opcions per fer feliços amics i familiars, i fer País!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios