9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

Santa Cristina obre convocatòria per als horts comunitaris

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les àrees de Serveis Socials i Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Cristina han aprovat una nova convocatòria per a l’atorgament de llicències d’ús privatiu de les parcel·les dels horts comunitaris i ecològics que han quedat vacants. Els interessats tenen de termini fins al 22 de febrer per presentar la seva sol·licitud, que s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament, en horari de 8 a 13,30 hores. La sol·licitud ha d’anar acompanyada d’un document d’identitat i el certificat d’empadronament. Passat el període de presentació de sol·licituds, es realitzarà un sorteig per assignar les parcel·les i crear una llista d’espera per quan quedin places vacants.

Els horts comunitaris i ecològics, impulsats per Serveis Socials i Medi Ambient, ocupen una finca municipals d’uns 4.000 metres quadrats i es troben al costat de la urbanització Golf Costa Brava, a tocar de l’autovia C-65. Actualment la finca aplega 21 horts de 60 metres quadrats cadascun, delimitats per estaques i amb un pas de 60 centímetres entre ells. L’adjudicació de les parcel·les municipals és per un període màxim de 3 anys amb possibilitat de prorroga. A la finca hi ha un magatzem comunitari per guardar les eines.

Per dinamitzar els horts, l’Ajuntament compta amb l’assessorament de Càritas Diocesana de Girona, que ja gestiona diversos horts de la comarca. El projecte aposta per una horticultura ecològica i incentiva la participació comunitària. Des de l’agricultura ecològica es pretén conscienciar sobre l’ús dels adobs naturals i el compostatge, i evitar l’ús de plaguicides i químics. Així mateix, es disposa d’un dipòsit d’aigua per regar els horts a través del sistema de goteig.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -