15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Convoquen els ajuts per retirar les cobertes d’amiant afectades per la pedregada a la Bisbal d’aquest agost

En total, s'hi destinaran 5'6 MEUR que inclouen també subvencions per instal·lar plaques solars a les teulades noves

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica ha obert la convocatòria per sol·licitar ajuts per netejar i retirar les cobertes d’amiant que van quedar malmeses durant la pedregada del 30 d’agost al Baix i Alt Empordà i al Pla de l’Estany; afectant sobretot la Bisbal d’Empordà. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) hi destinarà 3,15 MEUR, que cobriran el 100% de les despeses de les factures presentades, amb un màxim per metre quadrat. En paral·lel, s’obre una línia de subvencions destinada a la instal·lació de sistemes d’autoconsum fotovoltaic a les noves cobertes. En aquest cas, s’hi destinaran 2,5 MEUR i es cobrirà el 70% de les factures presentades, amb un import màxim segons la potència pic instal·lada.

D’aquesta manera, la Generalitat promou la retirada segura del fibrociment, un material de construcció fet de ciment i fibres d’amiant que li donen una gran resistència, però que és perillós per a la salut quan aquestes fibres es desprenen i s’inhalen.

La neteja i la retirada l’haura de fer les empreses inscrites al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA) i els residus s’hauran de traslladar a una empresa que figuri en el Registre general de persones gestores de residus de Catalunya. Es finançaran tant les tasques que ja s’han anat duent a terme des del dia de la pedregada, per raó d’urgència, com les que es desenvoluparan en el termini màxim d’un any.

Pel que fa a la retirada de les cobertes d’amiant, es cobrirà el 100% de les factures però amb un màxim per metres quadrats de teulada: Fins a 49 metres quadrats, l’ajut serà de 1.700 euros; de 50 fins a 99 metres quadrats de 35 euros el metre quadrats; de 100 metres quadrats fins a 499 metres quadrats, de 25 euros el metre quadrats, de 500 fins a 999 metres quadrats, 20 euros el metre quadrats i a partir de 1000 metres quadrats, 15 euros el metre quadrat.

El termini per presentar sol·licituds és de quinze dies a partir de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -