6.7 C
Pals
Dissabte, 9 desembre 2023
- Publicitat -

Els casos de coronavirus al Baix Empordà augmenten lleument

La velocitat de reproducció de la malaltia supera ja l'1,10

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot i que la Generalitat no ha eliminat les mascaretes en els espais interiors, els casos de coronavirus han augmentat lleugerament a Catalunya i, també, al Baix Empordà. Tot i això, les dades no són alarmants i caldrà veure quina és l’evolució dels contagis durant els propers dies.

Segons la web de dades covid, durant la setmana del 26 de febrer al 4 de març, la velocitat de reproducció de la malaltia va augmentar fins a l’1,10. La setmana anterior aquest valor se situava per sota de l’1, en concret a un 0,97. A més, dues setmanes abans la velocitat de reproducció del virus se situava en un 0,74. Per tant, l’increment d’aquesta taxa és suau, però en dues setmanes ha augmentat el seu valor.

Inevitablement, el risc de rebrot també ha crescut. Durant aquesta última setmana se situa en els 809 punts, a diferència de la setmana anterior que se situava en els 734 punts. Com ja hem destacat aquest creixement és lleuger, però s’ha d’estabilitzar.

Els casos de coronavirus

Pel que fa als casos confirmats de coronavirus, aquesta setmana se n’han afegit 526 al total. Aquesta és una xifra major que la que hi havia la setmana del 19 al 25 de febrer, que era de 478 casos confirmats. Tot i això, és menor que la xifra de fa dues setmanes, que se situava en els 537 casos confirmats.

La tendència en el nombre d’ingressats i defuncions és semblant. I és que aquesta setmana s’ha incrementat la xifra fins als 13 ingressats i s’han comptabilitzat dues defuncions. Entre la setmana del 19 al 25 de febrer, es van comptabilitzar 9 ingressats i 2 defuncions. Però la tendència s’havia reduït de la setmana anterior en què es comptabilitzaven 16 ingressats i 3 defuncions.

Així, tot i que aquesta última onada ja s’ha estabilitzat, hi ha un augment lleu dels indicadors a la nostra comarca. Haurem d’esperar a l’evolució de les dades per veure si els casos augmenten o encara continuen estables.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home armat obre foc contra els Mossos a la Bisbal d’Empordà i acaba ferit pels trets de la policia

Al sospitós l'han traslladat a l'hospital i està detingut.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -