14.9 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Palafrugell crea un mapa amb els llocs del municipi on les dones se senten més insegures

A partir de les ubicacions detectades, s’iniciarà duna fase de treball, per trobar solucions que facin la vida a les dones més fàcil, i segura, en l’espai públic.. Coincidint amb el 8M, des de l’Espai Jove, les noies que participen a diversos tallers, van crear un videoclip reivindicatiu vinculat al 8M

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell disposarà d’un mapa on s’indicaran els principals punts i espais del municipi que es consideren més insegurs per a les dones. Els actes del 8M a Palafrugell van finalitzar amb diversos grups que es van organitzar i, es van traslladar a peu, en ruta pel municipi amb l’objectiu de detectar tots aquells punts de carrers i places que, en determinades circumstàncies, es poden considerar insegurs per la manca de llum o d’elements urbans que traslladin una sensació d’inseguretat.

L’Espai Dona de Palafrugell i l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell van organitzar aquesta marxa exploratòria, a través del municipi. Els punts detectats amb aquesta activitat es traslladaran ara en un mapa el qual servirà, a través d’una fase de treball, per trobar solucions que facin la vida a les dones més fàcil, i segura, en l’espai públic.

Les marxes exploratòries són una metodologia feminista participativa i dinàmica que, a través de sessions i visites a peu fetes per un grup de persones, normalment per les veïnes, pel barri on viuen, treballen o fan altres activitats, es detecten tots aquells aspectes urbans que afecten a la nostra percepció de seguretat o d’inseguretat (la qualitat urbana, la gestió de l’espai públic o la millora de la nostra vida quotidiana, per exemple).

Cal destacar també que mitja hora abans, a la mateixa plaça Nova va tenir lloc un esdeveniment reivindicatiu i institucional amb la lectura d’un manifest com a acte central del Dia Internacional de les Dones.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -