14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Variabilitat al cel i més inestabilitat a mitjà termini

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Pot ploure aquest matí però en cas de fer-ho precipitacions febles i poca quantitat. La situació meteorològica és diferent de la de fa unes setmanes quan ens vam fins i tot avorrir de gairebé 2 mesos d’anticicló, però tot i el ball de fronts i petites pertorbacions, que ahir ja van regar bona part de Catalunya i avui encara ho poden fer fins migdia, de moment no estem essent afortunats al Baix Empordà.

Dimecres doncs variabilitat al cel, estones de cel parcialment tapat al matí, més clarianes i ullades de sol en alguns moments de la tarda, i aquesta serà la tònica dels propers dies. Amb vent entre fluix i moderat de component sud i temperatura dels 3-5 ºC de mínima als 14-16 ºC de màxima.

Demà no s’espera pluja, cel variable a estones enteranyinat i algunes ullades de sol, divendres més insegur i dissabte torna a incrementar-se la probabilitat de pluja, que també serà present bona part de la setmana que ve. Veurem si s’acaba materialitzant, ja que a dia d’avui els models meteorològics situen de cara a dilluns un potent i extens anticicló al centre del continent europeu i una baixa profunda al sud peninsular amb aire fred en alçada, una situació clara d’inestabilitat i sovint vinculada a pluja abundant al mediterrani. Queden dies i la situació segur que canvia, però esperem poder mantenir com a mínim un pronòstic de pluja per la setmana que ve.

ECMWF sortida 12h 08/03/2022 Camp pressió en superfície pel dilluns 14/03/2022 16h. Font: windy.com
ECMWF sortida 12h 08/03/2022 Camp pressió en superfície pel dilluns 14/03/2022 16h. Font: windy.com

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell rep la visita d’alumnes de la ciutat de Kristianstad de Suècia en el marc del programa Erasmus+

En el marc del programa Erasmus+, s'ha organitzat una estada de dos alumnes de Formació Professional (en electricitat i automàtica) a l'empresa palafrugellenca Amitec.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -