12.4 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

COVID a les escoles: 31 classes confinades al Baix Empordà

Segons les dades d'Ensenyament, el nombre de grups escolars en quarantena ha disminuït a gran part dels municipis de la comarca

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’impacte de la COVID a les escoles del Baix Empordà sol ser coherent amb la situació a la comarca en general. Recentment, hi ha hagut una millora de les dades i aquesta també es veu reflectida als centres. Segons les dades d’Ensenyament, mentre que fa dues setmanes hi havia 42 classes confinades, ara n’hi ha 31, i les xifres han disminuït a la majoria de municipis. 

A Palamós hi ha ara mateix 4 grups confinats, mentre que a principis de novembre n’hi havia 9. D’aquests 4, l’Institut Escola Vila-Romà en té 3 (53 persones confinades) i l’Institut de Palamós, 1 (22 persones confinades).

Palafrugell també hi ha hagut una disminució important. Durant el mes d’octubre, el municipi va arribar a tenir 19 grups confinats. Ara, però, sembla que la situació s’ha regulat i només n’hi ha 3 (84 persones confinades), tots de l’Institut Frederic Martí i Carreras.

Per una altra banda, Torroella de Montgrí compta amb 6 grups confinats de dos centres diferents. El més afectat és el Sant Gabriel, amb 4 classes confinades, tot i que el seu director, Josep Maria Guàrdia, explica que a partir de demà tots els grups podran tornar a la normalitat. Segons el director, els contagis van estar relacionats, ja que una mestra especialista es va contagiar i va anar a fer classe a més d’un grup.

Així doncs, a partir de demà els grups confinats al Baix Empordà passaran a ser 27.

Altres municipis on ha disminuït aquest nombre de classes confinades són Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro. A Sant Feliu hi ha ara 6 classes confinades de 4 centres diferents: 3 dels grups són de l’Institut Sant Feliu de Guíxols i els altres 3 són del Cor de Maria-Sant Josep, de l’Escola Gaziel i de l’Institut Sant Elm. Castell-Platja d’Aro té 2 grups confinats, un de l’Escola Els Estanys i un altre de l’Institut Ridaura.

A la Bisbal d’Empordà, en canvi, es manté el mateix número de classes confinades que fa unes dues setmanes: 5. D’aquestes classes, 2 pertanyen a l’Escola Joan de Margarit (37 persones confinades), 2 més a l’Institut La Bisbal (43 classes confinades) i 1 a l’Escola Mas Clarà (17 persones confinades).

Finalment, hi ha dos municipis més amb nous grups confinats. A Ullà, l’Escola Puig Rodó – ZER Montgrí en té 3 (49 persones confinades), i a Verges, l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle en té 2 (38 persones confinades).

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies