14.6 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Millora general de la situació de la COVID al Baix Empordà

Disminueixen les dades del risc de rebrot (594) i la taxa de reproducció de l'epidèmia (0,79). Només Torroella de Montgrí, Pals i Forallac tenen un risc de rebrot superior a 1000

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les dades de l’evolució del coronavirus han continuat millorant considerablement al Baix Empordà respecte a les de fa deu dies. Seguint una tendència a la baixa des de principis de novembre, el risc de rebrot ha disminuït fins als 594 punts. També ha millorat la taxa de reproducció, que és de 0,79 (es considera que l’epidèmia “no creix” si aquest xifra és inferior a 1).

Una altra dada a destacar és el percentatge de proves PCR positives, que ara mateix és d’un 11,42%. És una bona xifra en comparació a la de fa aproximadament un mes, quan es va arribar a superar el 20%.

Per una altra banda, sembla que el nombre d’hospitalitzacions també està controlat, ja que es manté estable i fins i tot ha disminuït lleugerament. Fa exactament 10 dies, la directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, explicava a Ràdio Capital que hi havia 41 pacients ingressats a l’Hospital de Palamós per coronavirus. En aquests moments, hi ha 39 persones hospitalitzades al Baix Empordà, segons la web dadescovid.cat.

Risc rebrot Baix Empordà 16-11
Gràfic de l’evolució del risc de rebrot al Baix Empordà, ara mateix de 594 punts / www.dadescovid.cat

Municipi per municipi

La situació a Palafrugell ha millorat bastant. Després de moltes setmanes, el risc de rebrot es troba per sota dels 1000 punts, i és ara de 829. També la taxa de reproducció de l’epidèmia és més baixa d’1: és de 0,71. Això sí, es manté elevat el percentatge de proves positives, que és de 14,80% (segons la OMS, la pandèmia està controlada si aquest percentatge no supera el 5%).

El risc de rebrot a Torroella de Montgrí encara es manté als 1100. En els últims set dies, s’han detectat 64 nous positius per PCR. Respecte les dades de fa deu dies, la taxa de reproducció ha tornat a augmentar: havia arribat a ser de 0,73, i ara és d’1,16.

Un altre municipi amb un risc de rebrot superior a 1000 és Pals, que el té de 1212. La taxa de reproducció de Pals és de 1,72. Recordem, però, que en llocs amb baixa densitat de població i pocs contagis, qualsevol petit increment pot disparar les dades. Pot ser el cas de Pals, on en els últims 7 dies s’han detectat 10 positius. També seria el cas de Forallac, on s’han detectat 5 casos en la última setmana i el risc és de 1118 i la taxa de reproducció, d’1,11.

Torroella, Pals i Forallac, són els únics tres municipis on el risc de rebrot és ara superior a 1000. Tota la resta, es troben per sota d’aquesta xifra. A la Bisbal d’Empordà, per exemple, que havia tingut dades molt elevades, també s’ha notat una millora: el risc és de 745 i la taxa de reproducció és de 0,83.

Finalment, a Palamós les dades s’han mantingut bastant estables. Respecte la situació de fa 10 dies, el risc de rebrot no ha variat gaire, i és ara de 780 punts. Pel que fa a la taxa de reproducció, ha passat de ser d’1,40 a ser de 1,12. En els últims 7 dies, s’han detectat per PCR 70 nous casos positius.

torroella de montgrí, pals i forallac: els únics municipis del baix empordà amb un risc de rebrot superior a 1000

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presenten la primera embarcació totalment elèctrica i feta a Catalunya a Palamós en el projecte de descarbonització del mar

Aquesta acció s'emmarca en el projecte 'Descarbonització d'Embarcacions d'Esbarjo' per impulsar l'elecrificació i la descarbonització del sector nàutic català aprofitant la celebració a Catalunya de la Copa Amèrica.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -