5.1 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Anna Ribera: “Hem notat que la corba d’ingressos a l’Hospital de Palamós s’aplana”

La directora assistencial dels Serveis de Salut del Baix Empordà explica que ha baixat la xifra de proves PCR positives, i que això és favorable perquè també es notarà en el nombre d'hospitalitzacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, explica que des de l’Hospital de Palamós han notat que el nombre d’hospitalitzacions ha deixat d’augmentar tan ràpidament com ho feia les darreres setmanes.

La situació actual a l’Hospital de Palamós

En una entrevista avui al Supermatí de Ràdio Capital, Ribera ha explicat que ha baixat el nombre PCR positives entre les que es fan diàriament, i que a això és positiu perquè això significa que d’aquí uns dies es notarà la millora a l’Hospital.

Anna Ribera destaca també el percentatge de PCR positives. Diu que, de forma lenta però continuada, també va baixant. Recordem que aquest percentatge fa unes setmanes va arribar a superar el 20%, una xifra que era molt preocupant.

Ara mateix hi ha 41 ingressats a l’Hospital de Palamós, 4 d’ells a la unitat de Cures Intermèdies, i 19 més a Palamós Gent Gran. La directora assistencial explica que aquests 19 són persones que ja no necessiten tota la intensitat de les cures de l’Hospital, però que tampoc poden rebre l’alta. D’aquesta manera es pot treballar en la rehabilitació d’aquests pacients durant un parell de setmanes més.

Anna Ribera també afirma que aquesta segona onada ha tingut més impacte a l’Hospital si es tenen en compte només els números absoluts. Explica, però, que al tenir més eines i més coneixement sobre el virus, aquesta vegada està resultant més fàcil de tractar.

“tenim més pacients ara que a la primera onada, però a l’hora de gestionar-los tenim més eines i ens és més fàcil”

Resultats del cribratge de Palafrugell

Pel que fa al cribratge que es va fer els dies 30 i 31 d’octubre a Palafrugell, el Departament de Salut ha fet públic avui que s’hi van detectar 69 casos positius, entre els 1.511 testos que es van realitzar. Anna Ribera ha comentat que és el resultat esperable, ja que a diferència de la gent que va a l’Hospital a fer-se la prova, a un cribratge hi va gent que no té símptomes ni contacte estret amb un positiu.

Es mantenen les mesures organitzatives a l’Hospital

Finalment, l’Hospital de Palamós manté les mesures que es van implementar el passat 27 d’octubre per evitar el risc de contagi i l’ocupació de tots els llits. Les visites a pacients ingressats segueixen restringides, com explica Ribera, per no posar en perill ni al pacient ni als professionals que el tracten. Respecte a les intervencions quirúrgiques, s’han substituït moltes d’aquelles que requerien ingrés hospitalari per altres on els pacients poden marxar a casa després de l’operació.

 

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí: 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alícia Rey & Jan Buxeda presenten “Nadales de Sofà”

“Nadales de sofà” és el projecte musical que uneix els músics terrassencs Jan Buxeda (Caseta) i Alícia Rey (Sense Sal). Després d’haver col·laborat a ‘Tot el que odiàvem” (Caseta), van començar a treballar plegats en la producció de cançons com ‘Tornar’ o ‘Fer Camí’ (Alícia Rey), iniciant un camí musical plegats que els ha dut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -