15.3 C
Pals
Divendres, 7 octubre 2022
- Publicitat -

Salut detecta 69 persones amb covid-19 asimptomàtiques en el cribratge massiu que es va fer a Palafrugell

En total es van realitzar 1.511 proves a veïns de la localitat, majoritàriament entre 30 i 60 anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Salut ha detectat 69 casos positius de coronavirus a Palafrugell ( en el cribratge massiu que es va fer els dies 30 i 31 d’octubre a la localitat. En total es van fer 1.511 testos entre els veïns del poble. Això suposa que el 4,65% de les proves realitzades han donat positiu. L’objectiu del Departament anava focalitzat a trobar persones sense símptomes que haguessin contret la malaltia i que tinguessin entre 30 i 60 anys. Tot i que es va atendre tothom qui desitjava fer-se el test, la gran majoria dels qui van passar van ser persones compreses entre aquestes edats. Tot i que el primer dia les cues eren importants, al final no es va arribar a la xifra de proves prevista per Salut, que era de 2.000.
Entre el col·lectiu de persones d’entre 30 a 60 anys sense símptomes s’han detectat la majoria dels positius actuals a la zona. En concret, el 94% dels participants al cribratge responien a aquest perfil. Per dur a terme la campanya de cribratge es va treballar amb l’Ajuntament, que va facilitar el Pavelló Poliesportiu on es va muntar el dispositiu i va posar a disposició agents cívics.

El dispositiu va ser organitzat per l’Institut Català de la Salut (ICS), a través dels equips mòbils que realitzen els cribratges a les poblacions i en els centres educatius. També hi va participar el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Palafrugell, gestionat pel Serveis Sanitaris Integrats del Baix Empordà (SSIBE) i el Sistema d’Emergències Mèdiques, que va col·laborar amb la logística i recursos materials.

Palafrugell, municipi amb més risc de rebrot

Aquestes dades es recullen el mateix dia que Palafrugell apareix com el municipi català amb més risc de rebrot, amb 2.087. En segona posició hi ha Vic, amb 1.749, i en tercera hi ha Martorell, amb 1.602. En paral·lel, les tres localitats amb major velocitat de contagi són Mollerussa (1,73), Balaguer (1,70) i Puigcerdà (1,53). Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaquen Palafrugell (1.738), Vic (1.639) i Banyoles (1.581).

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

A ‘La fi del món’, amb miquel i Socunbohemio

miquel ha estrenat aquest dijous ‘La fi del món‘ una cançó on parla d’ansietat i d’amor, també de pors, de dubtes o d’excuses, segons ha explicat el músic a les xarxes socials. El cantant ha presentat la cançó, on també hi participa Socunbohemio, del qui descriu com un artista molt bo, que ha crescut molt
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -