11.5 C
Pals
Dilluns, 8 març 2021

La velocitat de propagació del virus baixa fins a 0,97 al Baix Empordà

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

El cinema de Palafrugell projecta la gran triomfadora dels Goya aquest cap de setmana

Precisament aquest cap de setmana, el cinema Club Garbí de Palafrugell ha programat "Las niñas"

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia

Incendi en una casa de Verges amb tres intoxicats

El foc ha cremat la cuina de l'immoble i els Bombers han pogut extingir-lo ràpidament
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Sembla que les restriccions imposades durant aquest últim mes d’octubre comencen a tenir efecte. A nivell català, actualment el risc ha baixat fins 747 i la velocitat de propagació de l’epidèmia és de 0,96 (100 persones poden contagiar-ne 96). Són dades positives, sobretot la taxa de reproducció, ja que l’objectiu era fer-la baixar d’1. Al Baix Empordà les dades són similars: risc de 964 i taxa de reproducció de 0,97. De totes maneres, cal tenir en compte que el risc encara és alt i que falta que aquestes dades es reflecteixin també als hospitals. Ara mateix, al Baix Empordà, hi ha 51 pacients ingressats per coronavirus, 11 més que fa exactament una setmana. 

Una dada destacada també és el percentatge de PCR que donen un resultat positiu. Mentre que a les últimes dues setmanes d’octubre aquest percentatge es va enfilar fins al 20,43%, ara ha disminuït i se situa a un 12,93%.

L’evolució dels municipis més afectats

Fa setmanes que Palafrugell sobresurt com el municipi més afectat pel coronavirus al Baix Empordà. Aquest divendres i dissabte passats (30 i 31 d’octubre) s’hi va fer un cribratge massiu, i entre els dos dies es van realitzar un total de 1500 proves PCR. De moment, a Palafrugell el risc de rebrot no ha baixat, sinó que ha augmentat lleugerament respecte les últimes dades. Se situa, actualment, a 2.134,11. El que sí que ha disminuït és la taxa de reproducció. Tot i que encara no s’ha arribat a col·locar per sota de l’1, aquesta ha passat de 1,52 a 1,14 durant aquests últims dies. Finalment, s’han detectat 242 nous positius per PCR en els últims 7 dies.

La Bisbal d’Empordà també era un dels noms que més sonava quan es parlava dels municipis més afectats de la comarca. El risc de rebrot, que feia molts dies que no baixava de 2000, ara és de 1888,22. Tot i així, com en el cas de Palafrugell, la velocitat de propagació del virus continua sent superior a 1, ja que és de 1,19.

A Torroella de Montgrí el risc ha anat disminuint aquests dies, ja que també va arribar a nivells molt elevats. Actualment és de 1016,79. En aquest municipi, però, sí que es veu un canvi important en la velocitat de propagació, que és ara de 0,73 (com mencionàvem anteriorment, una dada positiva, ja que l’epidèmia creix si és superior a 1).

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, tres localitats on les dades eren elevades però no tant com a Palafrugell, la Bisbal o Torroella de Montgrí: les dades de tots tres municipis van a la baixa i a més, són bastant similars. Sant Feliu té un risc de 530,50 i una taxa de reproducció de 0,74; Santa Cristina d’Aro té un risc de 547 i una taxa de reproducció de 0,66 i, Castell-Platja d’Aro, un risc de 472,46 i una taxa de 0,87.

Un cas diferent a tots aquests anterior és Palamós, on s’ha detectat un augment de les dades. El risc de rebrot és de 764,74, mentre que la taxa de reproducció és de 1,40 (és a dir, que l’epidèmia creix perquè 100 persones poden infectar-ne 140). És un augment que també s’ha vist reflectit a les escoles, on han augmentat considerablement els casos en aquests últimes dies o setmanes.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies