23 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

La velocitat de propagació del virus baixa fins a 0,97 al Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Sembla que les restriccions imposades durant aquest últim mes d’octubre comencen a tenir efecte. A nivell català, actualment el risc ha baixat fins 747 i la velocitat de propagació de l’epidèmia és de 0,96 (100 persones poden contagiar-ne 96). Són dades positives, sobretot la taxa de reproducció, ja que l’objectiu era fer-la baixar d’1. Al Baix Empordà les dades són similars: risc de 964 i taxa de reproducció de 0,97. De totes maneres, cal tenir en compte que el risc encara és alt i que falta que aquestes dades es reflecteixin també als hospitals. Ara mateix, al Baix Empordà, hi ha 51 pacients ingressats per coronavirus, 11 més que fa exactament una setmana. 

Una dada destacada també és el percentatge de PCR que donen un resultat positiu. Mentre que a les últimes dues setmanes d’octubre aquest percentatge es va enfilar fins al 20,43%, ara ha disminuït i se situa a un 12,93%.

L’evolució dels municipis més afectats

Fa setmanes que Palafrugell sobresurt com el municipi més afectat pel coronavirus al Baix Empordà. Aquest divendres i dissabte passats (30 i 31 d’octubre) s’hi va fer un cribratge massiu, i entre els dos dies es van realitzar un total de 1500 proves PCR. De moment, a Palafrugell el risc de rebrot no ha baixat, sinó que ha augmentat lleugerament respecte les últimes dades. Se situa, actualment, a 2.134,11. El que sí que ha disminuït és la taxa de reproducció. Tot i que encara no s’ha arribat a col·locar per sota de l’1, aquesta ha passat de 1,52 a 1,14 durant aquests últims dies. Finalment, s’han detectat 242 nous positius per PCR en els últims 7 dies.

La Bisbal d’Empordà també era un dels noms que més sonava quan es parlava dels municipis més afectats de la comarca. El risc de rebrot, que feia molts dies que no baixava de 2000, ara és de 1888,22. Tot i així, com en el cas de Palafrugell, la velocitat de propagació del virus continua sent superior a 1, ja que és de 1,19.

A Torroella de Montgrí el risc ha anat disminuint aquests dies, ja que també va arribar a nivells molt elevats. Actualment és de 1016,79. En aquest municipi, però, sí que es veu un canvi important en la velocitat de propagació, que és ara de 0,73 (com mencionàvem anteriorment, una dada positiva, ja que l’epidèmia creix si és superior a 1).

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, tres localitats on les dades eren elevades però no tant com a Palafrugell, la Bisbal o Torroella de Montgrí: les dades de tots tres municipis van a la baixa i a més, són bastant similars. Sant Feliu té un risc de 530,50 i una taxa de reproducció de 0,74; Santa Cristina d’Aro té un risc de 547 i una taxa de reproducció de 0,66 i, Castell-Platja d’Aro, un risc de 472,46 i una taxa de 0,87.

Un cas diferent a tots aquests anterior és Palamós, on s’ha detectat un augment de les dades. El risc de rebrot és de 764,74, mentre que la taxa de reproducció és de 1,40 (és a dir, que l’epidèmia creix perquè 100 persones poden infectar-ne 140). És un augment que també s’ha vist reflectit a les escoles, on han augmentat considerablement els casos en aquests últimes dies o setmanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una nova avaria al camí de Castell d’Empordà de la Bisbal provoca una fuita d’aigua

Agbar apunta que es tracta d’una “fuita important”, però encara no saben quina és l’afectació que ha pogut tenir.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -