24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Creen una guia interactiva per prevenir violències sexuals en municipis gironins

Dipsalut ha creat una guia interactiva per ajudar municipis gironins a prevenir violències sexuals. La guia, destinada tant a grans poblacions com a micropobles, ofereix accions concretes i estratègies per fomentar entorns segurs i relacions igualitàries. La iniciativa va néixer d'un estudi de l'Institut Català de les Dones i compta amb l'assessorament de l'Associació La Nut.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació ha creat una guia interactiva per a municipis gironins lliures de violències sexuals. L’objectiu és que aquest recurs estigui a l’abast dels tècnics municipals i la ciutadania. La guia conté accions concretes i estratègies per prevenir violències sexuals, fomentar entorns segurs i relacions igualitàries, i reparar integralment les violències sexuals als municipis. Està dissenyada per cobrir les necessitats tant d’ajuntaments de poblacions grans com de micropobles i municipis més reduïts de la demarcació de Girona. Dipsalut ha anunciat que els continguts de la guia s’actualitzaran periòdicament.

La iniciativa va néixer d’un estudi impulsat per l’Institut Català de les Dones, que va diagnosticar les accions en matèria de violències sexuals a diversos municipis gironins, especialment en l’àmbit de l’oci nocturn. L’estudi incloïa anàlisi de dades, entrevistes a professionals i enquestes en línia a dones del territori.

A partir d’aquests resultats, Dipsalut va coordinar la redacció de la guia per adaptar-se a la diversitat de mitjans i recursos de cada municipi. L’objectiu és que qualsevol ajuntament pugui utilitzar-la per garantir que la seva població és lliure de violències sexuals.

El document ha comptat amb l’assessorament de l’Associació La Nut, de Banyoles, que treballa pels drets i les llibertats de les dones amb un equip de psicòlogues especialitzades en violència masclista, intervenció en crisi i perspectiva de gènere.

La guia s’estructura en dos grans blocs: un marc conceptual i legal sobre les violències sexuals, i dos eixos d’intervenció centrats en la prevenció i reparació integral de les violències sexuals. També inclou propostes d’actuació i exemples de bones pràctiques.

La idea és que aviat tots els ajuntaments tinguin la guia disponible al web municipal perquè tota la ciutadania la pugui consultar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -