12.6 C
Pals
Dissabte, 27 novembre 2021
- Publicitat -

Cristina Janó: “Sembla que es farà un judici ràpid per desallotjar els ocupes de l’escola Barceló i Matas”

Fa unes dies, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Josep Barceló i Matas va denunciar la situació que hi ha a l’escola amb els ocupes que viuen a unes cases annexades al centre. Van dir que deixarien de portar els nens a classe si no es buscava una solució. Avui al Supermatí n’hem parlar amb Cristina Janó, membre de l’Associació de Famílies.

Cristina Janó ha assegurat que la situació ja és insostenible. Ha explicat que els nens fan classe amb les finestres obertes degut a les mesures de seguretat de la covid. Això fa que les classes que queden just davant de les cases es vegin afectades per les activitats dels ocupes. 

A part d’això, denuncia que els ocupes hagin interactuat amb els infants. Assegura que tot això pot ser perjudicial pels nens. 

Finalment, també assegura que la situació és especialment crítica durant els caps de setmana. Cristina Janó ha explicat que els veïns que viuen davant l’escola i les cases s’han queixat de que, directament, hi ha tràfic de drogues. 

Es tracta d’una situació complicada perquè l’Ajuntament tampoc pot fer-hi res. Com que es tracta d’un habitatge no habitual, cal una ordre judicial per desallotjar els ocupes. Des de l’Ajuntament han explicat que fa mesos que van registrar aquesta ordre, però que encara no han rebut resposta, de manera que la Policia no pot actuar. 

Tot i això, sembla que hi pot haver novetats. Cristina Janó ha explicat al Supermatí que els Mossos d’Esquadra s’han posat en contacte amb l’escola per explicar que es farà un judici ràpid, tot i que no tenen clar quan serà. Així doncs, Janó celebra que hi hagi moviment per tal de buscar una solució. 

Altres articles d’interès:

L’Ajuntament de Palafrugell, a l’espera de l’ordre judicial per desallotjar els ocupes del Barceló i Matas des de fa mesos

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios