8.8 C
Pals
Dimarts, 28 novembre 2023
- Publicitat -

Dani Leiva, del CDR de Palamós: “S’hauran de començar a plantejar accions com les de les Armilles Grogues perquè els polítics actuin”

Dani Leiva, membre del CDR de Palamós, va ser entrevistat al Supermatí de divendres, on va parlar de la multiconsulta que es va fer el passat 6 de desembre a Palamós sobre diversos temes, i on també va parlar de les diverses accions dels CDRs. Entre d’altres coses, parlant de les Armilles Grogues de França, va explicar que serien accions que “s’hauran de començar a plantejar per fer veure si els polítics comencen a reaccionar.” També va explicar que tenien molt clar que el feixisme “no s’hauria de permetre que es manifestés pel carrer”, i que estan totalment en contra de la violència policial.

D’altra banda, la multiconsulta que van organitzar des del CDR Gavarres-Mar va tenir una participació de 713 persones i s’hi preguntava sobre la monarquia o república, sobre la Guàrdia Civil o els privilegis de l’església catòlica, per exemple. Un 0,98% dels votants aprovaven la constitució, un 99% apostaven per la república, un 1,82% aprovaven els privilegis de l’església, un 95,37% volen treure la Guàrdia Civil de Palamós i un 97,5% declararia Palamós municipi antifeixista. En una pregunta sobre El Valle de los Caídos, un 63,96% l’enderrocarien i un 55,96% en traurien totes les persones.

Per dur a terme la votació es van facilitar dues urnes, una per la gent de Palamós -que es comprovava a partir de les dades dels DNIs- i l’altre pels no empedronats.

L’objectiu era, segons explicava Dani Leiva, crear debat a les xarxes.

Després d’aquesta multiconsulta, de la qual en va fer un “balanç positiu perquè va sobrepassar les expectatives”, les properes accions que tenen previstes són al voltant de la Marató de TV3, un concert el dia 11 de gener a Palamós per donar suport a la Tamara -una CDR que no pot sortir de Viladacans- i un sorteig d’un quadre que els hi ha cedit un pintor per fer diners per la caixa de resistència.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios