6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Daniel Encinas: “Volem minimitzar les molèsties a l’hora de buidar l’abocador de Vacamorta”

L’Agència Catalana de Residus preveu l’inici del buidatge de l’abocador de Vacamorta abans de que acabi aquest any. Es preveu que s’extreguin 20.000 tones en una prova pilot que s’allargarà uns 12 mesos. Per parlar de les previsions i la valoració d’aquest buidatge de l’abocador ens visita l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Daniel Encinas.

Daniel Encinas explica que estan satisfets de que es comencin a fer aquests treballs de buidatge. Tot i això, reconeix que aquests treballs haurien d’haver començat ja fa temps. A més, explica que les comissions de seguiment i tot l’equip es reuneix cada tres mesos per veure l’evolució d’aquest procés que s’ha allargat.

L’alcalde del municipi reconeix que els processos administratius com aquest es poden allargar, ja que la burocràcia és lenta. Per això, afirma que “fins que no sigui al sac i ben lligat” seguirant pendents d’aquest buidatge de l’abocador. Durant aquest primer any de prova es retiraran unes 20.000 tones de residus.

Es preveu que el buidatge de Vacamorta s’allargui uns 16 anys, segons afirma Daniel Encinas. Cal veure què passarà durant aquest any de prova. Reconeix que hi haurà molèsties perquè s’han de mobilitzar una gran quantitat de residus. Tot i això, volen minimitzar els possibles inconvenients que provoquin als veïns de la zona. L’alcalde, a més, agefeix que la predisposició de l’ACR en un any ha canviat molt.

Cal recordar que aquest abocador es troba a menys de 500 metres d’una urbanització. I aquestes 20.000 tones només és una petita part de tots els residus que hi ha a l’abocador, L’alcalde afegeix que encara no se sap ben bé el destí d’aquests residus que es retiren de Vacamorta. Per això, la comissió de seguiment estarà pendent del que es faci amb aquests residus que surtin de l’abocador.

Daniel Encinas recorda vagament el paratge de Vacamorta, abans que hi hagués l’abocador. Tot i això, la seva voluntat és recuperar aquest paratge que fa uns vint anys que va desaparèixer.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios