- Publicitat -

L’alcalde de Bellcaire d’Empordà, David Font Saballs, va dir el divendres 26 d’octubre a l’entrevista del Supermatí que anima a fer al·legacions sobre el projecte de l’aeròdrom i que, al final, s’acabarà fent el la majoria del poble vulgui. Això sí, va demanar que les observacions, al·legacions o suggeriments fossin “ben fetes i argumentades”. L’alcalde també va reconèixer que en la reunió informativa “de les persones convocades, una vuitantena de veïns de les sis-centes del poble, l’opinió majoritària va estar en contra del concepte del projecte”. No ha volgut donar la seva opinió personal sobre l’aeròdrom perquè creu que no ha d’influir ni ser malinterpretada, ja que tan sols és una opinió més.

Alguns veïns s’han queixat dient que tenen poc temps per al·legar, un mes. Davant això, David Font assegura que han complert amb la normativa jurídica de publicació que correspon a projectes privats d’aquesta mena, que és un mes. Tot i això, ha dit que encara que la manera oficial de fer-ho és aquesta “es podria haver fet d’una altra manera no oficial”. En aquest sentit, assegura que el projecte ja es coneixia, corria de boca-orella al carrer. De totes maneres, si algú necessita i demana més temps per al·legar, ha dit, la llei els permet donar-los dues setmanes més. Un cop presentades les al·legacions, serà el Ple de l’Ajuntament que les admetrà a tràmit.

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte, que preveu dues pistes de vol i quatre hangars de 500 metres quadrats cadascun, en un dels quals s’hi ubicaria el museu d’aviació. El projecte va ser desestimat dos anys enrere perquè incomplia la normativa. Enguany, però, l’han tornat a presentar de nou però amb la novetat del museu d’aviació, i ara sí que l’han aprovat.

Pel que fa a la nova rotonda de Bellcaire, ha dit que “la valorem molt positivament” i espera que a finals d’any o principis de l’altre la Generalitat posi en marxa l’altre nova rotonda. D’aquesta manera, les dues entrades al nucli urbà quedaran arreglades. Esperaven aquesta millora des de feia anys.

Pel que fa a les eleccions municipals, el seu grup, Junts per Bellcaire, encara està decidint què faran i com. Tampoc ha desvelat el moment d’anunciar-ho ni la forma.

 

 

- Publicitat -