24.8 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

De fires, festes i “festejos”

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
De fires, festes i "festejos"
Loading
/

En matèria de festes vàries, ahir vam conèixer tres notícies de patata freda i patata calenta. D’entrada, que el Festival Í-taca reuneixi a 7.000 persones per celebrar el Sant Joan a l’Estartit, és una gran notícia. Perquè a l’Empordà estem mancats de concerts d’artistes  de dimensió mitjana i que siguin capaços d’aplegar tanta gent. Al final sembla que si no ets algun dels súper noms que copen els cartells dels festivals més grans, no siguis ningú i aquest concert de l’Estartit és un triomf de la gent, en uns temps on només els grans noms o la música de fast food semblaven garantia d’èxit. Així doncs, felicitats als promotors de l’esdeveniment.

La segona és la notícia que l’Ajuntament de Palafrugell renunciï a les invitacions que té assignades per contraprestació per al Festival de Cap Roig. L’ajuntament, com a patrocinador (i gairebé com a amfitrió) té dret a una sèrie d’entrades que ja ha dit que no vol i que vol un retorn més “social” del festival. Caldrà veure de quina manera es produeix aquest retorn i a qui i com, perquè no sembli un gest extremadament populista. Si no ha de ser així, amb el preu que tenen les entrades, potser val més la pena que les venguin i els diners es destinin a aquestes finalitats socials. També ens agradarà veure com es resol aquest afer.

I la tercera del capítol de festivitats diverses. Els firaires es neguen a plantar les parades a l’Estartit. El seu desacord amb l’EMD vindria motivat perquè aquest organisme pretenia allunyar-los del nucli on més veïns hi ha per estalviar les molèsties pròpies d’aquestes instal·lacions, mentre que els firaires, dialogants ells, van respondre tallant carrers i muntant un percal interessant que segons ens arriba, va tenir algun episodi de semi-violència.

Davant d’aquests fets, no hi ha altra resposta possible que l’abolició de la fira fins que qui ha de seure a dialogar, no ho faci amb paraules i no amb contenidors creuats al carrer i si una festa major de Torroella sense vaquetes, no serà cap drama, no sembla que una Festa Major a l’Estartit sense atraccions de fira, hagi de ser massa pitjor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca Sant Joan tanca amb èxit a l’Estartit

El Festival Ítaca Sant Joan, celebrat a la platja de l'Estartit, ha venut 10.000 entrades i ha acollit 15.000 assistents a l'exterior. Artistes com The Tyets, Julieta i Mushka han actuat aquest diumenge, mentre que dissabte van actuar Arde Bogotá i Cala Vento. El director del festival, Fran Arnau, ha destacat l'originalitat de la programació i la gran afluència de públic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -