9.1 C
Pals
Dimarts, 25 Febrer 2020

De l’Empordà al món

El més llegit

Costes no pagarà la reparació del passeig marítim a Llafranc si no el redueixen

La reparació del passeig marítim de Llafranc és prioritària per l'Ajuntament de Palafrugell, però des de costes asseguren que no pagaran la reparació si no es redueixen les dimensions

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions
Lola Puig
Lola Puig
Xef i propietària del restaurant El Fort d'Ullastret

I altra vegada parlo d’ecologia i sostenibilitat perquè confio fermament que és el camí que hem d’agafar si volem ser més coherents amb tot el què fem.
Avui toca parlar d’alimentació.
Per a mi un aliment és ecològic quan està lliure de químics i de transgènics però també implica necessàriament que sigui de proximitat i de temporada. I això a l’Empordà és molt fàcil: està ple de persones que treballen en ecològic. Estem en una terra molt privilegiada. A casa, hi ha de tot.
Per posar una imatge: quin sentit té posar en un àpat de nadal una pinya etiquetada ecològica que prové de cultius intensius que ve amb “jet lag” perquè ha viatjat 14.000 km per arribar al nostre plat? Aquí ens tocaria millor posar-hi una taronja, de les primeres que la molts la tenim al jardí de casa.
I és que sense adonar-nos, els nostres actes són tant mecànics que encara que no ens ho sembli, estem elegint una opció i no una altre.
I per obrir-nos a elegir opcions més responsables, saludables, conscients i transformadores, és necessari que ens arribi la informació.
Per això m’he posat el davantal i estic cuinant un congrés virtual d’alimentació ecològica km0. El Cuino aquí a l’Empordà i es menjarà pel món de parla hispana ja que, gràcies a les noves tecnologies podem exportar i compartir informació molt lluny i ajudar així a servir d’inspiració a altres parts del món igual que ens passa a nosaltres quan ens arriben idees d’altres contrades.
L’objectiu és obrir la consciència a què sempre estem elegint i poder oferir informació d’experts, recursos, tips, eines i models que ens ajudin a ampliar la nostra mirada i caminar poc a poc cap una alimentació ecològica i coherent.
“Come de Aquí y de ahora” caminamos hacia una alimentación ecológica km0. Aquest és l’eslògan d’aquest projecte que parlarà de llavors, de fertilitat de la terra, d’agricultura, ramaderia i apicultura ecològiques, alimentació en les diferents etapes de la vida, estudis científics que ens fonamenten la diferència d’un aliment ecològic d’un que no ho és, diferents corrents d’alimentació, com comprar de manera conscient, diferents models de consum com els grups de consum, les cooperatives, els ecomercats, les botigues de productes ecològics i els negocis de restauració on es pot menjar ecològic com són els restaurants km0,  restaurants, fleques i cafeteries eco i menjadors escolars ecològics. Acaba el congrés amb ensenyances de com tornar a la terra el què ens ha donat: reciclatge i reflexions sobre les nostres preses de decisions.
Tot des d’una perspectiva de Sobirania Alimentària, que parla de què tots tenim dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-nos de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics.
Hi participen cap a 40 ponents experts en diferents àrees i es podrà veure on line del 15 al 21 de febrer. I farem una presentació molt xula amb convidats molt especials el dia 1 de febrer al Ecomercat Món Empordà de Rupià. Si en voleu saber més podeu entrar a www.lolapuig.cat
I Seguim fent bullir l’olla com s’ha fet tota la vida, recuperem velles costums!!!

Últimes notícies

L’ACA invertirà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter

S'han reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà per tractar les conseqüències del temporal, i de fet, ja ha començat els treballs per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí.

Moren 50 porcs en un accident d’un camió a la Tallada d’Empordà

Els bombers de Catalunya, juntament amb el Grup d’Emergències Veterinàries del Cos, han estat treballant aquest matí en l’accident d’un camió que carregava porcs i en el que 50 d’aquests han perdut la vida.

Pobresa

  No es pas aqueta nit que us podré donar totes les informacions sobre la pobresa que seguim patint en aquest començament de 2020, entre...

Territori i Sostenibilitat posa en marxa les licitacions de les obres dels ponts de Torroella i Verges

Trobada entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i Departament de Territori i Sostenibilitat per a fer seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que està desplegant la Generalitat

S’atura No Logo i se suspenen els concerts programats

Fa poc menys d’un mes que veia la llum ‘Sí’, el tema debut de NO LOGO, el nou projecte musical de Kiko Tur, fundador i compositor d’Aspencat. El mateix Kiko Tur ha anunciat avui que suspèn “tots els concerts de NO LOGO previstos per aquest 2020 i posposa el llançament del disc per més endavant”.…

Més notícies