- Publicitat -

L’Hotel Mas de Torrent ha estat l’escenari de la celebració del primer debat electoral la Bisbal 2019 entre els candidats que aspiren a prendre possessió de la vara de comandament de la ciutat els propers quatre anys. Com no podia ser d’altra manera Ràdio Capital ha emès el col·loqui.

Aquest primer gran debat electoral ha tingut la virtut de posat el focus sobre la majoria de qüestions que preocupen als ciutadans de la capital del Baix Empordà, així com donar a conèixer als electors les diferents propostes dels candidats per tal d’enfrontar des de l’alcaldia els reptes que te plantejats la ciutat.

QUI SÓN ELS CANDIDATS

Sis són les candidatures que opten a liderar l’ajuntament de la Bisbal els propers quatre anys. En primer lloc la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, que fou la més votada en els anteriors comicis municipals. L’alcaldable és l’Enric Marquès, la única cara nova en els cartells de campanya de la Bisbal a qui li toca el difícil repte de substituir al líder del partit els darrers anys, l’encara alcalde Lluís Sais. La resta repeteixen al front de les seves respectives candidatures. És el cas del socialista Òscar Aparicio, fins ara cap de l’oposició en ser la segona llista més votada i l’únic dels sis que ha sigut alcalde. La CUP actualment amb tres regidors presenta novament a Carles Puig com cap de cartell amb el valor afegit que li suposa la bona gestió feta a l’àrea cultural de l’ajuntament que pràcticament tothom li reconeix.

Repetidors són també els candidats de Compromís per la Bisbal – Junts per Catalunya, els exconvergents que lidera Xevi Font, i el democristià Xavier Dilmé abans militant d’Unió i ara capitanejant Tots per la Bisbal. També hi torna Maite Bravo aquest cop al capdavant de La Bisbal Podem – La Bisbal Guanyem.

BREU PINZELLADA SOBRE EL MODEL DE CIUTAT QUE PROPOSA CADA CANDIDAT

Enric Marquès en una línia en general continuista respecte a l’equip de govern sortint, va elogiar-ne la gestió, proposà modificar l’estructura de l’ajuntament per adaptar-la als nous reptes, va advocar per reeditar el pacte de govern amb CUP i Podem i va marcar una línia vermella respecte al PSC amb la qüestió nacional de rerefons.

 

Òscar Aparicio va proposar primar la gestió per damunt de la política supramunicipal, el redreçament de la política econòmica de l’ajuntament, la construcció d’un nou pavelló esportiu i una reforma en profunditat de la política de l’àrea d’acció social i ciutadania.


Carles Puig
vol seguir apostant per la cultura, enfortir el model participatiu, redefinir el model de fires de la ciutat i cercar altres alternatives turístiques com un aparcament per autocaravanes i protegir el patrimoni local posant com exemple el bestiari.

 

Xevi Font va advocar per promocionar el comerç local, el sol industrial de la Bisbal i per una ciutat neta, endreçada i inclusiva on s’hi pugui passejar. També per coordinar la programació dels equipament municipals per tal que la gent que els visita després també doni vida als comerços.


Xavier Dilmé
va criticar la manca d’autocrítica de l’equip de govern sortint sobre tot en la gestió de les àrees econòmica, via pública i serveis socials i ciutadania, va proposar la creació d’una regidoria de suport a la emprenedoria, i es va comprometre a crear més places d’aparcament al centre i  a rebaixar l’IBI.


Maite Bravo
va demanar la recuperació de la capitalitat de la Bisbal, una ciutat social i inclusiva així com explorar noves activitats productives d’incidència en els sectors primari i terciari de la ciutat.

AL LLARG DEL COL·LOQUI ES VAN TRACTAR AMB DIFERENT INTENSITAT ELS TEMES MÉS IMPORTANTS PER LA CIUTAT

 

La reforma del carrer Ample i la situació del comerç de proximitat

La situació de les àrees econòmica, neteja i via pública, així com la gestió de serveis socials i ciutadania van ser les que van originar un debat més intens entre els candidats.

I gairebé amb el temps exhaurit encara es van esgarrapar uns segons per parlar de la construcció d’un nou pavelló d’esports.

Ha estat un debat potent, intens per moments, i amb alguns nervis al final per l’acumulació de temes a tractar i una gestió millorable del temps d’intervenció de cada candidat. En tot cas la radiografia política de la ciutat ha resultat prou nítida com perquè els ciutadans n’hagin pogut treure una idea força aproximada de les propostes de cada candidat.

Segueix tota la cobertura de les eleccions municipals 2019 a Ràdio Capital de l’Empordà.

- Publicitat -