17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

La deixalleria municipal de Vall-llobrega estarà enllestida a finals d’any

La instal·lació d'aquest nou equipament ha de servir per acabar amb els abocaments il·legals de deixalles al municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La nova deixalleria municipal de Vall-llobrega situada al polígon industrial serà una realitat a finals d’any. Ho va avançar l’alcalde, Rufino Guirado (JxCat) i n’ha informat el Diari de Girona. Amb la voluntat de posar punt i final als abocaments il·legals al municipi, l’alcalde preveu, a més de la nova deixalleria, instal·lar 12 càmeres de videovigilància a diferents punts de la localitat.

Gràcies a la modificació puntal del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es va fer en l’últim ple i que contemplava el canvi d’usos d’una zona verda per una d’equipaments, la deixalleria es podrà instal·lar al polígon industrial. En declaracions al Diari de Girona, l’alcalde va dir que “el procés a partir d’ara ha de ser força ràpid i preveiem que podria estar funcionant a finals d’any”. També va detallar que l’espai s’ha d’adequar i s’ha de construir un petit cobert.

La creació d’aquest servei compta amb una subvenció de la junta de residus d’uns 111.000 euros i només s’hi podrà accedir amb una targeta electrònica d’ús exclusiu per a veïns. “Volem instal·lar-hi càmeres lectores de matrícula per controlar qui accedeix al recinte i evitar abocaments il·legals”, va explicar l’alcalde de Vall-llobrega. També s’espera que amb la creació d’aquest nou espai i les càmeres es pugui reduir la problemàtica d’abocament de residus arreu del terme municipal, ja que en nombroses ocasions s’ha trobat als contenidors des de runa d’obres fins a rodes de camions.

L’equipament formarà part de la xarxa de deixalleries del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

CÀMERES DE VIGILÀNCIA

L’alcalde també ha explicat que en els propers 15 dies es col·locaran un total de 12 càmeres de videovigilància en sis punts estratègics del terme municipal. “Això també ens ajudarà a detectar aquests abocaments il·legals i qui els realitza i a prevenir robatoris”, va concloure Guirado.

El projecte es va redactar el setembre passat i s’aplicarà en diferents fases, la primera de les quals tindrà un cost de més de 40.000 euros. Les zones on es trobaran aquests aparells són: l’entrada del polígon industrial municipal, la rotonda de l’entrada del poble, la zona entre l’hípica de Palamós i Vall-llobrega, la de Quatre Camins, la plaça de l’Ajuntament, i la zona de Roca de Gria. Els espais han estat seleccionats per recomanació dels Mossos d’Esquadra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -