20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Demà comencen les obres de desdoblament de l’avinguda Espanya, de Palafrugell

La primera fase afecta des de la plaça Josep Pallach fins al carrer Àngel Guimerà

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El proper dilluns 14 de març començaran les obres de desdoblament de l’Avinguda Espanya, una de les vies més transitades de Palafrugell i una obra cabdal per a la mobilitat d’entrada al  municipi i d’accés a la zona de platges. La setmana vinent, doncs, s’iniciarà la fase 1 del projecte, que comprèn l’adequació entre la plaça Josep Pallach i el carrer Àngel Guimerà.

Mentre durin les obres, el trànsit hi podrà seguir circulant, ja que la part d’obra es tancarà amb un perímetre de tanques i es deixaran dos carrils de circulació, més estrets, en els dos sentits de la marxa. Així, mentre es treballi en una banda de l’avinguda, restaran oberts dos carrils de circulació, un sentit plaça Pallach i l’altra en sentit cap a la plaça Floreal. Les obres també seran curoses amb els elements mediambientals, i si es retiren arbres per ampliar la via, la previsió és que es puguin replantar en un altre lloc o substituir-los més endavant per espècies autòctones i més adaptades a aquest espai del municipi.

Els accessos als pàrquings actuals del pavelló multiesportiu i l’Institut només seran d’entrada per l’avinguda d’Espanya, i la sortida serà en sentit avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa. D’aquesta manera s’evitaran incorporacions a l’avinguda d’Espanya que puguin originar accidents i problemes a la fluïdesa del trànsit.

D’altra banda, el carrer Àngel Guimerà romandrà tancat a la circulació en sentit l’avinguda d’Espanya a l’alçada de la illeta de la piscina i es desviarà la circulació en sentit avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa.

El tram del carrer Àngel Guimerà comprès entre l’avinguda d’Espanya i l’avinguda de les Corts Catalanes, en el seu marge dret, serà el lloc on s’estacionaran els autobusos que fan càrrega i descàrrega dels instituts. Hi haurà un espai de senyalitzat i les parades les realitzaran a la part dreta, en sentit a l’avinguda de les Corts Catalanes per a que els alumnes accedeixin i baixin dels autobusos pel marge de la vorera.

El projecte, que en la seva totalitat s’executarà al llarg de més de mig any, tindrà un cost total d’aproximadament uns dos milions d’euros. Una vegada executat, l’ampliació de l’avinguda Espanya permetrà incorporar un tram més al vial de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell, que en els darrers anys s’ha consolidat com un dels principals eixos vertebradors del municipi. La nova urbanització de l’avinguda, amb un increment de la seva capacitat i la reedificació de les connexions amb la xarxa interior, també ha de millorar la circulació cap a l’interior del nucli urbà. En la seva fase final també està previst comptar amb un gran parc urbà i la connexió amb el carril bici que uneix Palafrugell amb Calella i Llafranc.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -