14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Demà s’estrena la nova edició del “Palamós Gastronòmic”

Les jornades duraran tot el mes d’octubre i oferiran tastos i diverses activitats

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palamós iniciarà demà la nova edició de les populars jornades “Palamós Gastronòmic”, organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós. Durant tot el mes, la fira donarà a conèixer les especialitats gastronòmiques de la vila i també oferirà diverses activitats culturals. El Passaport Gastrocult permetrà als usuaris realitzar un recorregut gastronòmic pels diversos establiments i assistir als tallers proposats.

La gran novetat d’enguany és la Fira dels Millors Vermuts de Catalunya que tindrà lloc dissabte 3 d’octubre de les 11 a les 21 h, a l’aparcament de La Planassa (situat entre el port pesquer i el nucli antic). Tast de vermuts, tallers i actuacions musicals, seran algunes de les activitats que inclourà la Fira.

Entre les moltes altres activitats, destaquen:

La visita al celler Brugarol. Tots els dissabtes, els visitants podran accedir als espais d’elaboració de l’oli i gaudir d’uns tastos d’oli.

El tast de vins marins, al castell de Sant Esteve l’11 d’octubre, a les 11 i les 12:30 h. S’hi oferiran vins vinculats amb l’àmbit marí acompanyats de productes locals.

La visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès, els 3, 4, 10 i 11 d’octubre.

El 10 d’octubre al Mas Salvà, conèixer els secrets de la pastura i el dia a dia de la feina d’un pastor d’ovelles. L’experiència s’acabarà amb el tast de productes locals.

“Tragos d’història palamosina” els 16, 23, 24 i 30 d’octubre.  Es realitzarà una ruta pel nucli antic de Palamós descobrint el món de les tavernes, bars, casinos o ateneus, des dels seus orígens fins a l’actualitat.

El “Camí de mar” els 10 i 17 d’octubre. Es proposa un itinerari guiat pel tram del camí de ronda que va des de la Fosca fins a Castell,  s’hi s’inclourà un tast de vins.

El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix organitzaran tots els divendres a la tarda visites guiades a la llotja.

Finalment, també hi haurà activitats artístiques com ara concerts gratuïts en directe o dansa.

Passaport Gastrocult

El programa de les Jornades Palamós Gastronòmic es troba en el passaport Gastrocult, en el qual s’indica la ubicació dels establiments participants i recull els seus menús. Se’l pot adquirir a l’oficina de turisme o als establiments.

Concurs d’Instagram

Les jornades també inclouen un concurs fotogràfic a Instagram. La persona guanyadora serà premiada amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s’organitzen a Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -