12.6 C
Pals
Dissabte, 27 novembre 2021
- Publicitat -

Democràcia participativa

Aquests dies a la Bisbal es fa una consulta popular. L’objectiu: dedicar un espai públic a la memòria de l’1 d’octubre. Les opcions, només dues. Es pot escollir entre posar aquest nom a l’actual plaça de l’Ajuntament o bé al tram del carrer Coll i Vehí que passa davant les escoles velles, on els bisbalencs es van reunir al final d’aquella jornada.

Primer de tot, deixar clar que em sembla merescudíssim que aquest dia històric es recordi en un tros del mapa de la ciutat.

Dit això, com a experiència de democràcia participativa l’operació em sembla força limitada. O de tan simbòlica, em sembla que ens la podríem haver estalviat.

Està molt bé demanar l’opinió dels ciutadans i s’hauria de fer més sovint.

Però just en aquest cas, considereu que entre els partidaris de dedicar un espai a l’1 d’octubre s’hauria queixat si l’Ajuntament hagués decidit unilateralment fer-ho en un lloc o en un altre? O en un tercer que no fós cap d’aquests dos?

Massa sovint al nostre país les consultes populars es plantegen sobre qüestions menors i esbiaixades. Recordo el cas flagrant, a Barcelona, del referèndum sobre com havia de ser la Diagonal, que brillava per unes opcions de resposta quasi infantils.

Els ciutadans volem participar més directament en la presa de decisions, sí, però hem de limitar-ho a qüestions tan trivials?

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios