26.4 C
Pals
Diumenge, 14 agost 2022
- Publicitat -

Denuncien l’Ajuntament de Calonge per l’amortització d’una plaça de tècnica

L’exfuncionària afectada exposa que el seu comiat té motivacions polítiques darrere

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La treballadora, M. C. G. C., ha denunciat a l’Ajuntament de Calonge al Tribunal Contenciós Administratiu per la seva destitució que segons defensa no s’ajusta a la legalitat i té motivacions polítiques. L’exfuncionària exercia de tècnica de recursos humans a l’Ajuntament des de l’any 2019 i hi va entrar com a interina per fer una substitució, tal com ha avançat El Diari de Girona.

La denunciant va entrar per suplir la plaça al titular, el qual va marxar en comissió de serveis a un altre ajuntament del Baix Empordà. Però, després de comunicar que formaria part de la campanya d’Esquerra Republicana (ERC) a les eleccions municipals voluntàriament el maig del 2022, el tècnic en cap de recursos humans li va comunicar l’amortització de la plaça i l’extinció del nomenament.

Dies més tard, en la sessió ordinària el 22 de maig es va aprovar l’amortització al·legant que «per raons organitzatives la Unitat de Gestió de Persones comptava amb una plaça més de les que preveu l’organigrama i de les que es consideren necessàries». Es va suprimir encara que aquesta plaça hagués sortit a Oferta Pública d’Ocupació el passat mes de febrer i que el tècnic que havia marxat en comissió de serveis hagués sol·licitat una nova comissió de serveis en un altre ajuntament.

D’altra banda, en aquell mateix ple es van aprovar la creació d’una plaça de tècnic mitjà per a l’àrea de promoció econòmica i d’una de tècnic superior per a l’àrea d’informàtica. Una proposta que va comptar amb 9 vots de l’equip de govern (Junts, PSC, PP, Republicans) i amb 8 vots en contra de l’oposició (ERC, Avancem i CUP).

Tant el comitè d’empresa com el sindicat han qüestionat la justificació manifestada per l’Ajuntament de Calonge sobre la supressió del lloc de treball per «una plaça de més». A més, la denunciant ha exposat que també reclama les «nombroses hores extraordinàries que no han estat abonades tot i haver estat autoritzades verbalment, com amb la resta de personal» realitzades durant els anys 2020, 2021 i 2022.

La resposta del govern municipal

L’Ajuntament de Calonge relaciona la destitució a un «excés de places» i des del consistori argumenten que el tècnic que havia de tornar té la categoria d’A1, mentre que la tècnica destituïda és A2. D’altra banda, afirmen que no es va autoritzar aquesta persona a fer hores extraordinàries, segons ha explicat El Diari de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El públic de Portalblau es rendeix a l’encant d’Els Catarres

Els Catarres ofereixen una gran actuació al Festival Portalblau, deixant una gran sensació entre els assistents, que han gaudit amb els nous èxits del grup i els seus clàssics.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -