19.4 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

El desbordament del Ter i el Fluvià ha afectat un total de 13.900 hectàrees de cultius

A Girona hi ha hagut una reunió de la Taula Tècnica de Valoració del Temporal Gloria. Els cultius que més han patit són els cereals, les pomeres i els planters

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El desbordament del Ter i el Fluvià ha afectat a un total de 13.900 hectàrees de cultius segons ha fixat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En una reunió de la Taula Tècnica de Valoració del Temporal Gloria que ha tingut lloc a Girona s’han explicat les les tipologies i els graus d’afectacions i sobretot per posar sobre la taula les principals línies d’ajuts.

Els conreus més afectats són les pomeres, els cereals i els planters. Una de les propostes d’ajuts extraordinaris pels aiguats aprovada pel Govern i dotada amb 11 milions persegueix dos grans objectius: recuperar el potencial productiu de les finques de les explotacions agràries i reparar les infraestructures hidràuliques de regadiu (comunitats de regants). Podran beneficiar-se totes aquelles persones titulars d’explotacions agràries i les comunitats de regants que hagin patit danys en el potencial productiu de les seves explotacions pel temporal Gloria.

Les condicions per poder-s’hi acollir seran les zones incloses en els perímetres informats pels Agents Rurals i els recintes declarats a la DUN2019. La DUN (Declaració agrària) és una declaració anual obligatòria que ha de fer la persona titular de l’explotació agrària, tant si vol sol·licitar determinats ajuts com si no. En el cas de superfície de planters, seran admissibles també aquelles superfícies incloses en planters inscrites al Registre Oficial d’Empreses Proveïdores de Material Vegetal.

A la reunió hi han assistit la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Sánchez, representants dels sindicats agraris Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unió de Pagesos (UP), la DO Empordà, la Cooperativa Castelló, l’Assecador Fortià, l’Associació de Conreus Extensius de Girona, membres de diferents Associacions de Defensa Vegetal (ADV), l’Associació Planteristes de Girona i productors de Poma de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Debut imponent de Paula Badosa a París

La begurenca es va desfer de la jugadora local, Fiona Ferro, amb una gran superioritat en el seu partit de primera ronda a Roland Garros
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -