23.6 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Desembre

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Desembre
Loading
/

Aquest mes de desembre és ple de dies especials. Dies de festa i laborals combinats. Molts dies ens llevem com a dilluns – l’endemà de la festa-o com a divendres –  vigília de festa.
I això, ens permet aprofitar gaudir més de la família, de les compres de regals, de les visites a llocs de llums o mercats nadalencs … més que altres mesos de l’any. Tots són llocs de bullici, d’entorn festiu. I és bo gaudir-ne!. En diuen viure l’esperit nadalenc en família!
Però … no podem oblidar que qualsevol visita ens transmet sensacions i genera sentiments. Un lloc amb encant sigui paisatgístic o sigui de cultura popular ens quedarà a la retina, a la memòria per sempre més. I tothom sap que l’encant dels llocs i els indrets és un concepte subjectiu i de molt mal definir. Depèn dels gustos de cadascú i de l’experiència que hi passem en aquell instant.
Per això, escollim a cada moment el que és essencial i quan el bullici ja ens acapari i el descans se’ns imposi sempre ens queda els encants dels llocs del nostre Empordà. Des d’una pujada al  fotogènic Montgrí – el bisbe mort -com va deixar anotat mossèn Cinto Verdaguer-amb els seus corriols sinuosos i el castell al capdamunt que ens permet gaudir d’una vista espectacular de les més imponents del Baix Empordà, a una visita al casc històric de Pals aixecat en el turó envoltat de planes antigament pantanoses. Pot ser per veure el magnífic pessebre vivent que representen els seus habitant o simplement per des del mirador de la zona més elevada gaudir de les vistes panoràmiques del mar, del Canigó, i l’ Albera. O arribar-nos a Ullastret per admirar les seves muralles o els carrerons estrets o a Monells amb racons insospitats que el fan per si mateix, tot el poble un monument que amb les Gavarres de fons  té gust de pessebre empordanès.
Sigui el que sigui el que fem o visitem durant aquestes festes ens adonarem que els indrets tenen encant perquè cadascú busca l’encant de cada lloc en si mateix.
Gaudir de l’esperit nadalenc és també, viure amb satisfacció el nostre entorn

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios