14.8 C
Pals
Diumenge, 25 setembre 2022
- Publicitat -

Desestimada la reclamació d’Endesa contra l’ajuntament de Forallac pel desmantellament de la subestació de Fonteta

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha considerat prescrita l'acció de reclamació de responsabilitat patrimonial de la mercantil Endesa i allibera l'ajuntament de qualsevol responsabilitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Mitjançant el dictamen 78/2019, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha refusat la reclamació de la distribuïdora elèctrica per les pèrdues sofertes com a conseqüència del desmantellament de la subestació de transformació elèctrica de Fonteta.

Tal i com va informar en el seu moment Ràdio Capital, després d’un llarg procés judicial, una Sentència ferma dictada el passat 4 de febrer per la Sala Contenciosa, Secció Cinquena, del Tribunal Suprem declarava nul·la la llicència d’obres demanada per l’empresa Endesa Distribución Eléctrica i concedida a 10 d’agost de 2005 per l’Ajuntament de Forallac per a la construcció d’una subestació elèctrica a Fonteta.

La llicència d’obres havia estat concedida per l’Ajuntament de Forallac amb l’acord previ de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona que va aprovar definitivament el projecte per a la instal·lació de la subestació i ambdós actes van ser declarats nuls, respectivament, per les sentències 330 i 329, de 21 d’abril de 2010, dictades per la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El dia 20 d’abril de 2017, l’empresa Endesa va presentar davant l’Ajuntament de Forallac simultàniament davant la Generalitat de Catalunya, una reclamació de responsabilitat patrimonial per un import de 7.401.749 euros. per les pèrdues que havia sofert com a conseqüència del desmantellament de la subestació.

Les pretensions indemnitzatòries contra l’Administració estan sotmeses al termini de prescripció d’un any, d’haver-se produït el fet o l’acte que motivi la indemnització o se’n manifesti l’efecte lesiu, i en aquest cas  la Comissió Jurídica ha considerat que l’acció estava prescrita i sense entrar en cap altra consideració ha desestimat la reclamació de responsabilitat patrimonial.

Precisament fa pocs dies l’alcalde de Forallac Josep Sala davant la reclamació de responsabilitats per part de l’oposició havia manifestat a Ràdio Capital la seva absoluta convicció d’haver actuat en tot moment d’acord amb la legalitat

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -