10.1 C
Pals
Diumenge, 7 juny 2020

Deu agents de la Policia Local de Platja d’Aro porten l’Ajuntament als tribunals per no haver cobrat el plus de “productivitat pactada”

Les sentències estimen parcialment les reclamacions dels agents perquè s'ha vulnerat el seu "dret a la igualtat retributiva"

El més llegit

GALERIA: Desmantellen una enorme plantació de marihuana al Baix Empordà

Hi havia més de 4.000 plantes de marihuana i una gran infraestructura per mantenir-les

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

Portaran a la Fiscalia la gestió a Palafrugell Gent Gran durant la crisi del coronavirus

Familiars de residents a Palafrugell Gent Gran han fet un escrit "on es posa en coneixement de la Fiscalia una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte o no"

La Bisbal, Palamós i Sant Feliu: les seus de la selectivitat al Baix Empordà

Aquest any excepcionalment, els i les estudiants de batxillerat del Baix Empordà no aniran a Girona a fer la selectivitat: es volen evitar desplaçaments i aglomeracions.

Deu agents de la Policia Local de Platja d’Aro han portat l’Ajuntament als tribunals per no haver cobrat, durant anys, un plus de “productivitat pactada”, segons han informat diversos mitjans. Els policies, que en un primer moment van reclamar l’import a l’Ajuntament però el consistori no els hi van donar la raó en la majoria dels casos per silenci administratiu, ara han interposat recursos contenciosos administratius a la decisió de l’Ajuntament de no abonar aquests imports. Els assumptes estan arribant a diferents jutjats de la matèria que hi ha a Girona i, segons fonts judicials, en totes les sentències dictades fins ara els jutjats han estimat les pretensions dels agents, tot i que rebaixant l’import dels diners reclamats inicialment.

Segons les fonts, els jutges estan donant la raó als agents i reconeixen que tenen dret a cobrar imports que giren al voltant dels 6.000 euros. Una d’aquestes sentències subratlla que no és el primer cop que els jutjats contenciosos administratius “es veuen amb l’obligació” de resoldre peticions de diferents agents de la Policia Local de Platja d’Aro amb objectius i fonaments “pràcticament idèntics” per avalar el dret a l’abonament de la “productivitat pactada”.En aquest punt, el jutjat assenyala fins a cinc sentències dictades entre els anys 2014 i 2018 sobre el mateix afer i es fa seus els arguments segons els quals, ja anteriorment, els jutjats han donat la raó als agents i han resolt que l’ajuntament ha de fer efectiu el cobrament dels diners fixats en sentència.

En concret, les sentències conclouen que hi ha disparitat de criteris en les nòmines dels agents –depenent de l’any d’ingrés al cos- i que això fa que es lesioni “el dret fonamental a la igualtat retributiva”. També tenint en compte resolucions anteriors, els jutjats fixen imports que poden arribar fins als 6.000 euros. Fonts properes als agents lamenten que, tot i tenir sentències que els donen la raó ja des del 2014, l’ajuntament no hagi vehiculat les reclamacions administratives, fent que el cas torni a arribar als jutjats.

L’Ajuntament subratlla, però, que són estimacions parcials de les reclamacions inicials i assegura que recorrerà totes les sentències. L’equip de govern defensa que no podien pagar el plus perquè els pressupostos generals de l’Estat del 2011 van congelar les retribucions als treballadors públics. L’Ajuntament de Platja d’Aro recorrerà totes les sentències fins al Tribunal Suprem. L’equip de govern reconeix que durant un temps hi va haver “desajustos” en les nòmines dels agents però sosté que va ser com a conseqüència de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos generals de l’Estat que congelava el salari dels treballadors públics i impedia continuar abonant aquest plus pactat als policies que van entrar al cos després del 2011. Tot i això, el consistori insisteix en què el nou conveni amb els treballadors que va entrar en vigor el 2014 va posar punt final a les “diferències econòmiques”.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pas endavant per obrir la nova biblioteca de l’Estartit

La biblioteca de l'Estartit custodiarà el fons Beatles del periodista Josep Maria Francino. Es tracta d'una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país

GALERIA: Desmantellen una enorme plantació de marihuana al Baix Empordà

Hi havia més de 4.000 plantes de marihuana i una gran infraestructura per mantenir-les

Portaran a la Fiscalia la gestió a Palafrugell Gent Gran durant la crisi del coronavirus

Familiars de residents a Palafrugell Gent Gran han fet un escrit "on es posa en coneixement de la Fiscalia una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte o no"

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Finalitzen aquesta setmana les obres al desguàs del rec del Molí de Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas,...

Altres notícies