9.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Deu agents de la Policia Local de Platja d’Aro porten l’Ajuntament als tribunals per no haver cobrat el plus de “productivitat pactada”

Les sentències estimen parcialment les reclamacions dels agents perquè s'ha vulnerat el seu "dret a la igualtat retributiva"

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Deu agents de la Policia Local de Platja d’Aro han portat l’Ajuntament als tribunals per no haver cobrat, durant anys, un plus de “productivitat pactada”, segons han informat diversos mitjans. Els policies, que en un primer moment van reclamar l’import a l’Ajuntament però el consistori no els hi van donar la raó en la majoria dels casos per silenci administratiu, ara han interposat recursos contenciosos administratius a la decisió de l’Ajuntament de no abonar aquests imports. Els assumptes estan arribant a diferents jutjats de la matèria que hi ha a Girona i, segons fonts judicials, en totes les sentències dictades fins ara els jutjats han estimat les pretensions dels agents, tot i que rebaixant l’import dels diners reclamats inicialment.

Segons les fonts, els jutges estan donant la raó als agents i reconeixen que tenen dret a cobrar imports que giren al voltant dels 6.000 euros. Una d’aquestes sentències subratlla que no és el primer cop que els jutjats contenciosos administratius “es veuen amb l’obligació” de resoldre peticions de diferents agents de la Policia Local de Platja d’Aro amb objectius i fonaments “pràcticament idèntics” per avalar el dret a l’abonament de la “productivitat pactada”.En aquest punt, el jutjat assenyala fins a cinc sentències dictades entre els anys 2014 i 2018 sobre el mateix afer i es fa seus els arguments segons els quals, ja anteriorment, els jutjats han donat la raó als agents i han resolt que l’ajuntament ha de fer efectiu el cobrament dels diners fixats en sentència.

En concret, les sentències conclouen que hi ha disparitat de criteris en les nòmines dels agents –depenent de l’any d’ingrés al cos- i que això fa que es lesioni “el dret fonamental a la igualtat retributiva”. També tenint en compte resolucions anteriors, els jutjats fixen imports que poden arribar fins als 6.000 euros. Fonts properes als agents lamenten que, tot i tenir sentències que els donen la raó ja des del 2014, l’ajuntament no hagi vehiculat les reclamacions administratives, fent que el cas torni a arribar als jutjats.

L’Ajuntament subratlla, però, que són estimacions parcials de les reclamacions inicials i assegura que recorrerà totes les sentències. L’equip de govern defensa que no podien pagar el plus perquè els pressupostos generals de l’Estat del 2011 van congelar les retribucions als treballadors públics. L’Ajuntament de Platja d’Aro recorrerà totes les sentències fins al Tribunal Suprem. L’equip de govern reconeix que durant un temps hi va haver “desajustos” en les nòmines dels agents però sosté que va ser com a conseqüència de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos generals de l’Estat que congelava el salari dels treballadors públics i impedia continuar abonant aquest plus pactat als policies que van entrar al cos després del 2011. Tot i això, el consistori insisteix en què el nou conveni amb els treballadors que va entrar en vigor el 2014 va posar punt final a les “diferències econòmiques”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies