Ja que som a les engires de Sant Jordi, us volia recomanar dos llibres, d’autors empordanesos.

D’una banda, l’editorial El cep i la nansa acaba de publicar El riu encès, una novel·la de maduresa, de l’escriptor begurenc Miquel Martín Serra. Una història dura i vital sobre els constrenyiments morals i la capacitat de superar-los entre d’altres coses.
Si sou lectors habituals de Martín Serra, pels articles que escriu al diari, o pels seus llibres de caràcter etnogràfic (llegendes, persones, costums i paisatges), sabeu que el begurenc cultiva una prosa rica. Rica, en el sentit que té una paraula per a cada cosa. Si, tanmateix, heu llegit les seves obres de ficció, també sabreu que l’autor sap construir mons amb molt de relleu humà.

De l’altra, Brau Edicions va publicar fa uns mesos No anem sobrats de bona gent, del bisbalenc Pere Maruny. Periodista i fotògraf, i ex-bateria dels llegendaris Komando Moriles, Maruny debuta amb una novel·la magnífica sobre la memòria, la violència del poder i les lluites passades i presents contra el mateix.
Si us agrada la trama policíaca, barrejada amb la recerca històrica i amb la impugnació de l’ordre establert avui al món, aquest és el vostre llibre.

Feliç diada de Sant Jordi!