22.6 C
Pals
Dimarts, 20 maig 2025
- Publicitat -

Dipsalut reactiva els controls de legionel·la a les dutxes de la Costa Brava després de dos anys d’aturada

Divuit municipis ja l'han sol·licitat per garantir la seguretat a les dutxes i rentapeus. Alguns ajuntaments no obriran aquests serveis o ho faran parcialment.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Dipsalut ha reactivat els controls de legionel·la a les dutxes i rentapeus de les platges de la Costa Brava. Aquesta mesura arriba després de dos anys sense activitat a causa de la sequera i coincidint amb l’inici de la temporada de bany.

Un total de divuit dels vint-i-un municipis costaners del litoral gironí han sol·licitat aquest any el programa de suport a la gestió de la salubritat a les platges. Cadaqués, Portbou i Pals són els únics que no ho han fet. Cadaqués ha confirmat que no obrirà les dutxes, mentre que Portbou i Cadaqués tenen platges de pedres, on no es pot fer l’anàlisi de la sorra. Pals encara no ha decidit si posarà en marxa el servei.

Entre els municipis que sí que han demanat el programa, n’hi ha dos que no obriran ni dutxes ni rentapeus: Sant Pere Pescador i el Port de la Selva. Altres tres ajuntaments com el de Llançà, l’Escala o Sant Feliu de Guíxols estan valorant què faran.

Quatre municipis, entre ells Roses, Torroella de Montgrí, Palamós i Castelló d’Empúries, només activaran els rentapeus. En el cas de Castelló d’Empúries, es mantindrà també una dutxa adaptada a la platja d’Empuriabrava.

Els altres nou municipis que han sol·licitat el programa sí que obriran les dutxes, tot i que amb restriccions com la reducció del nombre d’equips, la limitació del cabal d’aigua o la instal·lació de temporitzadors. Són Begur, Blanes, Calonge i Sant Antoni, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Colera, Lloret de Mar, Palafrugell, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.

El manteniment de les dutxes correspon als ajuntaments, que han de fer una primera neteja abans de l’inici de la temporada. Dipsalut s’encarrega de fer una desinfecció preventiva del sistema de canonades per evitar la presència de legionel·la. Aquest tractament requereix la col·laboració directa dels municipis per garantir-ne la seguretat.

A més de la desinfecció, el programa de Dipsalut inclou altres accions, com ara l’anàlisi de la sorra per detectar contaminació microbiològica i la valoració de les condicions sanitàries de les platges.

- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Xalaro celebra la seva onzena edició amb 16 espectacles gratuïts

Música, circ, màgia, clown i instal·lacions interactives ompliran diversos espais del municipi.

Altres notícies