10.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

La Diputació de Girona inicia la redacció d’una estratègia d’emergència climàtica

A l'elaboració del projecte hi participaran entitats, grups i actors procedents de diferents sectors amb l'objectiu de conformar un equip transversal. Es preveu que el procés acabi a finals d'aquest 2020

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Diputació de Girona va anunciar ahir, en una presentació, l’inici de l’elaboració d’un pla d’emergència climàtica per a les comarques gironines. L’objectiu és tenir un full de ruta que permeti treballar de forma transversal en la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació dels seus efectes a la demarcació.

A la presentació hi va participar la diputada del Medi Ambient de la Diputació de Girona, Anna Barnadas. Va explicar que l’objectiu és que aquesta eina serveixi de guia durant molts anys i que vagi més enllà de la política.

També van ser a la presentació el cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Marc Marí, i Oriol Armet, representant de l’empresa Coperfield, que oferirà assistència tècnica en aquest procés. Armet va explicar que l’elaboració del projecte es farà amb la col·laboració de diferents actors procedents del sector públic, privat, i del món de la recerca. Això, amb l’objectiu de conformar un “equip transversal” i amb una “mirada àmplia davant del repte d’establir una estratègia d’emergència climàtica”.

El procés es tancarà a finals d’aquest 2020 i serà un document amb pautes clares d’actuació. Des de la Diputació expliquen que l’estratègia apostarà per les energies renovables, l’autoconsum i la minimització de residus, entre altres aspectes.

Anna Barnadas va avançar, però, les accions del pla no distaran gaire del que s’ha fet fins ara a les comarques gironines. Aquestes accions es mesuraran mitjançant uns indicadors que serviran per avaluar si cada actuació compleix els objectius marcats inicialment.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies