13.3 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

Dolors Bassa començarà a treballar a la Residència Vila Vella de Torroella de Montgrí

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies s’incorporarà a partir de dilluns durant una jornada laboral de sis hores com a coordinadora terapeuta ocupacional en l’aplicació de l’article 100.2

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, s’incorporarà a treballar a la Residència Vila Vella de Torroella de Montgrí a partir de dilluns com a coordinadora terapeuta ocupacional, en l’aplicació de l’article 100.2. Tot i que l’exconsellera ja es beneficiava d’aquest article, havia deixat de sortir de la presó arran de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19, que només permet sortir els presos amb permís de feina, mentre que ella en tenia un per tenir cura d’un familiar. També se li va denegar el permís per passar el confinament a casa seva després de les pressions del Tribunal Suprem Espanyol.

Aquesta decisió l’ha pres la Junta de Tractament de la presó Puig de les Basses de Figueres. Segons l’acord Bassa podrà sortir de dilluns a divendres durant una jornada laboral de sis hores per treballar en aquesta residència que ofereix una activitat essencial.

Segons ha indicat l’Ajuntament del municipi en un comunicat, Bassa formarà part de l’equip tècnic de la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts, l’entitat que gestiona la Residència Vila Vella i la Residència i Centre de Dia Santa Caterina, desenvolupant tasques de suport directiu i gerencial. També definirà diferents projectes que vol impulsar la fundació, com per exemple el projecte per promoure la relació amb els centres educatius al poble, el projecte de voluntariat amb joves, el programa de recerca de fons econòmics per a la fundació o el pla de formació per al personal de l’entitat. Mentre duri el període de crisi sanitària, Dolors Bassa també serà una de les encarregades del pla de comunicació amb les famílies dels residents.

Amb tot, l’ens municipal especificava que prendran mesures preventives de tipus sanitari, en trobar-se l’exconsellera interna en un centre penitenciari, un espai considerat de risc epidemiològic. Per això Bassa tindrà el seu lloc físic de treball en un despatx habilitat a l’espai municipal d’entitats, situat a l’edifici de Casa Pastors, des d’on podrà realitzar les seves funcions sense haver d’accedir a les dependències residencials.

 

Premi Acció Social

Segons ha informat el Punt Avui, Bassa ha estat guardonada aquest dijous en la modalitat de trajectòria personal en la vuitena edició dels Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, que convoca Plataforma Educativa. El premi a Bassa ha estat per “la seva tasca al capdavant de la renda garantida i el seu activisme social”. La seva germana, Montserrat Bassa, va rebre el reconeixement en la cerimònia telemàtica que va ser retransmesa per Youtube i conduïda per Anna Sunyer, presidenta de la Fundació Resilis.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Joaquim Mª Puigverd “La càtedra estableix connexions entre la grip espanyola i la pandèmia actual”

El director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural ens explica l'edició d'enguany
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -