10.3 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Tots els delictes dels quals s’acusa a Dolors Bassa

Dolors Bassa està sent jutjada al Tribunal Suprem per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, aquí tots els delictes pels quals se l'acusa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La torroellenca Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, es troba en un judici durant uns mesos. El judici del procés ha començat el 12 de febrer i s’allargarà segurament fins abans de les eleccions municipals. En aquest article hem recollit les acusacions de delictes a Dolors Bassa.

Dolors Bassa acusada de Rebel·lió, Sedició, Malversació de Cabals Públics i Organització Criminal

Rebel·lió

La causa justifica la rebel·lió quan es refereix a l’alçament amb violència per tal d’aconseguir la derogació, la suspensió i inclús de la Constitució. Aquesta acusació també és per desposseir el Rei de les seves funcions. Aquesta rebel·lió també ve per proclamar la independència d’una part del territori nacional.

Acusada per la Fiscalia i el partit polític VOX.

Sedició

Afecta a tota aquella gent que s’alci de manera pública i tumultuosa per impedir mitjançant la força o fora de la legalitat, l’aplicació de la llei. Un segon càstig és l’impediment a les autoritats per portar a terme les seves actuacions, o de manera judicial o administrativament.

Acusada per l’Advocacia de l’Estat

Malversació de cabals públics

Aquesta acusació només s’assegura quan s’està parlant de persones que tenen la possibilitat d’administrar un patrimoni aliè. Aquest patrimoni s’hauria destinat a finalitats que no eren públiques provocant que hi hagués un perjudici del patrimoni.

Acusada per la Fiscalia, Advocacia de l’Estat i VOX

Organització Criminal

L’acusació assegura que la torroellenca forma part d’un grup de persones unides per cometre il·legalitats greus. Dins d’aquesta acusació hi ha grups terroristes i narcotraficants. El delicte és només de pertinença a l’organització sense la necessitat de l’execució d’actes il·legals.

Acusada per VOX

Les peticions de penes a Dolors Bassa

FISCALIA ADVOCACIA DE L’ESTAT VOX
Rebel·lió i malversació Sedició i malversació Rebel·lió, organització criminal i malversació
16 anys 11 anys i 6 mesos 74 anys

L’acusació assegura que com a Consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa hauria tret als funcionaris la protestat sobre els llocs de votació. Bassa també hauria creat una base de voluntaris com animar als funcionaris a seguir la vaga del dimarts 3 d’octubre a tot Catalunya.

La defensa assegura que el referèndum és un “exercici d’un dret, una fórmula de participació plena dels ciutadans en la vida pública”. En referència a la vaga del 3 d’octubre, la defensa ha compartit que aquesta no va ser impugnada i que l’ordre de garantir uns serveis mínims es va emetre abans del dia de la vaga.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -