12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

Com ha de començar el Judici del Procés?

Com s'ha arribat fins aquí i què ha de passar aquest dimarts 12 en el judici del procés independentista al Tribunal Suprem d'Espanya?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Què passarà al judici del procés el dimarts 12 de febrer?

El dimarts 12 de febrer, començarà la vista oral del judici del procés. Es començaran per les qüestions prèvies on s’explicarà què es vol impugnar, què es vol afegir o inclús a què es vol renunciar. Serà el tribunal de la Segona Sala del Tribunal Suprem que decidirà si les inclou en aquell moment o es guarden les qüestions per incloure-les a la sentència.

Encara que el calendari no es fixi a llarg termini, sinó que s’anirà establint segons l’ordre del dia. Sí que hi haurà una previsió en referència als líders independentistes empresonats. Actualment, Dolors Bassa i Carme Forcadell estan al centre penitenciari d’Alcalà-Meco. Els altres líders estan a la presó de Soto del Real. Els presos sortiran cada dia a les 7:30 h del matí fins als calabossos del Tribunal Suprem. Allà s’hi passaran tot el dia i al vespre tornaran a la presó. Això serà cada dia que hi hagi judici que es preveu que sigui dimarts, dimecres i dijous. Amb un horari de 10:00 h a les 18:00 h. Tot i això, no es descarta ampliar-ho a més dies per tal d’acabar el judici abans de les eleccions municipals del 2019.

Quan escoltarem els líders empresonats?

El judici començarà amb les qüestions prèvies i aleshores serà quan es puguin escoltar els testimonis dels acusats. Serà, a molt segur el dijous o inclús el dimarts vinent i s’espera que l’exvicepresident Oriol Junqueras comenci. A partir d’aquí, anirem escoltant els nou líders independentistes empresonats abans de veure les proves pericials i els documents. Per acabar, el judici del procés es conclourà amb la lectura de les conclusions finals per deixar el judici vist per sentència.

Els passos del judici del procés durant aquests últims mesos

El passat 30 d’octubre del 2017, el fiscal general de l’Estat presenta una querella contra el govern de Carles Puigdemont, inclosa la torroellenca Dolors Bassa, per rebel·lió. El judici del procés comença amb la presentació de les querelles davant l’Audiència Nacional. L’endemà, 1 de novembre, s’accepten les querelles i el 2 de novembre els líders independentistes citats a l’Audiència Nacional entren a la presó.

Aquestes querelles comencen amb la nominació de Pablo Llarena com a jutge instructor i es comencen les diligències d’investigació per justificar les querelles presentades. Amb aquesta investigació en marxa, s’envien els líders a la presó per por a risc de fuga, reiteració delictiva i destrucció de proves. Al març, Pablo Llarena tanca la instrucció quan assegura tenir prou indicis que els líders independentistes empresonats han comès els delictes de rebel·lió, malversació i desobediència.

Amb la confirmació de la conclusió del sumari per part de la Segona Sala del Tribunal Suprem, es dicta l’obertura del judici oral. Aleshores amb aquesta interlocutòria, es donen 10 dies als advocats dels líders independentistes que presentin els escrits de la defensa. A partir d’aquí, es decideixen quines proves s’accepten i s’assigna un dia per l’inici del judici del procés que serà aquest dimarts 12 de febrer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×21

Avui hem tret la bola de cristall per saber què passarà a la Champions amb els nostres experts en...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -