9.5 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós posa en marxa la nova unitat del son i ventilació mecànica

Aquesta unitat permetrà realitzar estudis sobre trastorn del son i, alhora, diagnosticar símptomes i patologies

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Des del mes d’octubre l’Hospital de Palamós ja disposa d’una unitat del son i ventilació mecànica, que s’emmarca dins del servei de pneumologia del recinte hospitalari. L’objectiu d’aquest espai és poder detectar i tractar patologies com, per exemple, l’apnea del son.

Amb aquesta nova unitat ja no és necessari el desplaçament dels usuaris a Girona per tal de sotmetre’s a aquest tipus de proves i tractaments. La poligrafia domiciliària és la que més s’està realitzant, en només tres mesos s’han desenvolupat 100 estudis a cases de pacients, fet que ha permès observar i obtenir resultats més reals i de qualitat. Més endavant està previst que el mateix hospital pugui fer aquestes poligrafies per aquelles persones que necessitin un estudi més vigilat i dirigit.

El personal d’infermeria ha estat l’encarregat d’implementar aquestes proves, ja que és el nexe d’unió entre el metge i el pacient. Els professionals han hagut d’explicar al pacient el funcionament i procediment dels aparells, i sobretot, què cal fer per realitzar la medició correcta. Per la seva banda, també s’està formant als infermers i infermeres perquè puguin fer la lectura dels informes d’aquestes proves, permetent-los així fer un diagnòstic, un tractament i un seguiment més ràpid que el que s’ha pogut fer fins ara.

En un futur, la unitat s’ampliarà amb proves més complexes com la polisomnografia i la videpolisomnografia, proves que identifiquen l’arquitectura del son, l’activitat ventilatòria i neuromuscular i la cardíaca a través de l’anàlisi de variables neurofisiològiques i cardiorespiratòries.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Proposen un nou escut per a Castell-Platja d’Aro

Fotografia: Emili Agulló, El Punt Avui L’historiador Pere Barreda ha proposat un canvi d’escut per a Castell-Platja d’Aro, amb l'assessorament...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -