Imatge: Ajuntament de Santa Cristina d'Aro

Durant el 2018, els robatoris amb força a domicilis i vehicles ha disminuït considerablement a Santa Cristina d’Aro, però han augmentat les estafes per internet. Aquesta és la conclusió del balanç anual que es va presentar a l’ajuntament per part de la Junta Local de Seguretat del municipi.

La junta, presidida per l’alcalde, Xavier Sala, ha comptat també amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona de la Generalitat, Albert Ballesta, el sotsinspector en cap de la Policia Local, Andrés Gil, i representants dels altres cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni s’ha detectat un augment del 2% a causa de les denúncies per estafes a través d’internet. En canvi, els robatoris amb força a domicili han baixat un 6% i els robatoris amb força a interior de vehicle han disminuït un 17%, una xifra molt significativa respecte el 2017. Una de les dades que també és important fa referència a les d’ocupacions d’habitatges, que han baixat de 8 a 7. Els agents de policia han vetllat per la seguretat ciutadana: la Policia Local ha realitzat 119 controls de trànsit i els Mossos 240 controls de seguretat ciutadana per tal de prevenir riscos i accidents entre la població.

El cap de Policia Local ha explicat que “els nivells de seguretat del municipi han millorat sensiblement” i ha volgut destacar “la col·laboració i bona coordinació, dins de l’àmbit de les seves respectives competències, entre tots els cossos i forces de seguretat que operen al municipi”.