18.3 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Dolors Bassa: “No esperem l’indult, però cal votar per demostrar que el sobiranisme té motius per existir”

A l’entrevista del dimarts 9 de febrer vam parlar amb l’exconsellera Dolors Bassa, sobre com està passant el tercer grau i com encara la jornada electoral del 14 de Febrer.

Bassa explica que la seva situació és molt millor que fa unes setmanes, amb el tercer grau penitenciari, però que encara no té la completa llibertat. Respecte als horaris que segueix, l’exconsellera afegeix que surt de Puig de les Basses a primera hora del matí, va a treballar a la residència de gent gran a Torroella de Montgrí, i finalment hi torna a la nit. El caps de setmana pot fer nit a casa seva, Bassa explica que igualment no compta amb gaire llibertat, ja sigui per l’impacte de la pandèmia com per haver d’informar de tots els seus desplaçaments a les autoritats pertinents.

Respecte als drets polítics, Dolors Bassa explica que estan inhabilitats per la condemna feta el 2019 pel Tribunal Suprem, impedint que es puguin presentar a cap llista electoral, però així i tot, poden participar en actes polítics i votar.

 

CAMPANYA ELECTORAL

Bassa explica que durant aquesta campanya, respecte a la del 2017, s’ha mantingut amb una actitud positiva i amb un millor estat psicològic, a causa de la seva estada a presó. Afegeix que segueix tenint la mateixa ideologia política que abans de la condemna i que participa en actes de partit i donant conferències virtuals quan està a casa.

Pel que fa a l’indult, l’exconsellera no espera que arribi a curt termini, però afegeix que cal anar a votar per reforçar les conviccions sobiranistes i  treballar de cara al futur amb els resultats obtinguts per veure si es pot recórrer al Suprem per rebre l’amnistia. Aquest mateix tribunal també ha de decidir sobre el tercer grau dels presos, que encara no ha sigut recorregut per la Fiscalia de l’Estat. El fet que no s’hagi recorregut encara el 3r grau per part de la Fiscalia, apunta Bassa, podria ser una estratègia per evitar rebrot d’independentisme de cara les eleccions. Però està convençuda que es recorrerà i haurà de tornar permanentment a presó.

Respecte a la condemna, el dia 11 estarà a la quarta fase d’aquesta, fet que implica que tingui 36 dies a l’any per sortir de la presó. Cosa que no pot ser recorregut per la Fiscalia. Tot i que el tercer grau encara sí que es pot tombar legalment, de manera que l’exconsellera finalitza dient que el futur és impredictible, ja que no són presos normals sinó presos polítics.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios