14.4 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Dolors Riembau, veïna de Palafrugell, celebra el seu aniversari número 100

Va arribar a Palafrugell l’any 1947 establint-se al carrer del Padró Gran on va tenir el seu primer fill, en Joan Gou i on regentava el seu primer negoci familiar anomenat “Can Pixupalu” que portava juntament amb el seu marit, en Francisco Gou

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dolors Riembau Ferrer, més coneguda com la Lola de Can Gou, va fer 100 anys el passat 17 d’abril. Procedent de Sant Feliu de Boada, va arribar a Palafrugell l’any 1947 establint-se al carrer del Padró Gran on va tenir el seu primer fill, en Joan Gou i on regentava el seu primer negoci familiar anomenat “Can Pixupalu” que portava juntament amb el seu marit, en Francisco Gou. Era una botiga on venien des de comestibles a granel fins a espardenyes. La botiga va existir fins el 1953, després s’instal·laren al carrer de la Tarongeta i el seu marit va iniciar un nou negoci, conduint un taxi fins a l’any 1963 aproximadament. 

Al 1958 van començar a regentar la bolera de Llafranc (actual Can Chez Tomas) i allà portaven artistes coneguts com la Carmen Amaya, en Peret o en Rudy Ventura que, segons explica la Lola, generaven gran expectació. Amb l’ajuda dels seus dos fills, en Joan i en Josep, van tirar endavant el negoci. Els dos repartien “flyers” per les platges palafrugellenques, tant a la població local com als foresters que venien a fer turisme. 

A l’any 1963 van obrir el xiringito del Camp d’en Prats, anomenat “Stop Bar”, més conegut com a Can Gou, el que actualment és el Botavara. Era un lloc per parar o fer un cafè, per trobar-se amb els amics i jugar a la botifarra, el parxís o el domino. El bar sempre estava ple de gom a gom per veure partits de futbol. I la part més curiosa i que molts palafrugellencs segurament recordaran és la petita piscina on els més menuts podien conduir unes barquetes. El negoci del bar va durar fins a la jubilació de la Lola i en Francisco. Després tot va continuar al carrer de la Tarongeta amb la seva família.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -