Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

19 C
Pals
Dijous, 29 maig 2025
- Publicitat -

Dolors Vidal: “La societat ha evolucionat i els hàbits alimentaris han quedat alterats”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Dolors Vidal: "La societat ha evolucionat i els hàbits alimentaris han quedat alterats"
Loading
/

La càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona organitza aquest dimecres 20 de setembre una jornada dedicada al malbaratament alimentari a la Facultat de Turisme de Girona i, també, una conversa, ‘Menja’t el malbaratament’, al Castell de Calonge. Per parlar d’aquestes jornades ens ha visitat la directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge i Sant Antoni, Dolors Vidal.

Els actes comencen el dimecres 20 de setembre a les 11 h a la Sala de Graus de la facultat de Turisme a Girona. Allà hi haurà una taula amb el Secretari de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol; la directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments, Gaby Susanna; la propietària i restauradora del restaurant Semproniana, Ada Parellada; la membre del Departament d’I+D del restaurant El Celler de Can Roca, Gemma Barceló; la presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd; i la mateixa directora de la Càtedra, Dolors Vidal.

A més, a les 18 h al Castell de Calonge es portarà a terme la conversa ‘Menja’t el Malbaratament’ amb la intervenció de la directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments, Gaby Susanna; la propietària i restauradora del restaurant Semproniana, Ada Parellada; l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; i la mateixa directora de la Càtedra, Dolors Vidal.

Dolors Vidal reconeix que tots aquests experts són personatges reconeguts del sector. D’aquests experts i coneguts del sector gastronòmic, Dolors Vidal explica que tenen una especial sensibilitat cap al malbaratament alimentari i la bona alimentació que avui dia ha quedat estroncada. “La societat ha evolucionat i els hàbits alimentaris s’han vist desordenats per diversos factors”, reconeix la directora de la Càtedra. Per això, una de les temàtiques que es treballarà a la jornada seran els hàbits alimentaris i l’evolució social.

Reproductor d'àudio

En les jornades també es treballarà els mètodes i plataformes que promouen accions per evitar el malbaratament alimentari en escoles, centres, hospitals i altres gestors. Dolors Vidal reconeix que ha estat important comptar amb la visió de l’administració en aquestes jornades. “Durant els últims anys l’administració ha estat molt permissiva amb l’alimentació, però han de buscar un camí cap a la sostenibilitat i la reutilització”, apunta la directora.

Reproductor d'àudio

Dolors Vidal convida a escoles, centres educatius i altres institucions a visitar el Castell de Calonge per poder treballar i interactuar a l’hora de parlar del malbaratament alimentari i les possibles solucions que es poden trobar per evitar-lo.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios