7.9 C
Pals
Dilluns, 6 desembre 2021
- Publicitat -

Donar una nova vida al Palm Beach

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols presenta un avantprojecte a Costes per restaurar l'edifici del Palm Beach

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Palm Beach és una de les joies en brut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. S’ha presentat l’avantprojecte a Costes. L’edifici, abandonat des de fa dècades, es troba a primera línia del litoral al racó de Garbí. L’objectiu del consistori és retornar l’edifici a l’esplenador de la dècada de 1920.

L’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local (2013), porta una llarga dècada sumit en la decadència. La caducitat de la cocessió de Costes, el temporal Glòria, el vandalisme o la pandèmia han estat factors determinants per accentuar el degradament de l’edifici. Els tècnics de Costes van recomanar, l’any 2013, enderrocar l’edifici. Segons informacions del El Punt Avui, l’alcalde Carles Motas veu “avenços i implicació de Costes” respecte als plans municipals de reforma. El consistori preten utilitzar l’edifici per a usos públics i privats.

Segons dades de El Punt Avui, refer l’edifici amb dades del consistori, costaria uns dos milions d’euros. El Govern Guixolenc posa sobre la taula una proposta similar a la de fa tres anys. Un dels punts forts que vol jugar l’alcalde, és el repartiment d’espais a l’interior amb zones i sales polivalents per a usos públics o activitats científiques. S’ha parlat amb la Universitat de Girona sobre els possibles cursos científics.

Per recuperar el fons invertit, el govern local manté els plans d’atorgar en concessió l’espai de restauració a la rotonda i part del pis de dalt. També a realitzar activitats nàutiques recreatives a la part de baix, a la zona de la platja. Una de les altres opcions és que en el futur concessionari de l’espai assumís part de les obres, per així reduir el pes econòmic de l’aportació municipal.

Aquesta operació s’allargarà, encara, fins el 2023. El consistori sap que podria competir amb altres candidatures al concurs públic de Costes. El seu punt fort, l’ús públic que es destina a l’edifici. Segons declaracions al Punt Avui, l’alcalde Carles Motas es refereix a l’edifici: “Tant de bo ja fos nostre, perquè ara podríem impulsar la reforma, per exemple, amb fons europeus”, lamenta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lildami estrena ‘Tinc poc temps’

Lildami segueix compartint cançons després de l’èxit del disc “Viatge en espiral“. Fa unes setmanes va estrenar ‘Si vols‘ amb Huntza i Kickbombo, i avui ha estat el torn de ‘Tinc poc temps‘. Les dues cançons formaran part d’un EP que el músic està preparant “Cal Damià”. vL'entrada Lildami estrena ‘Tinc poc temps’ ha aparegut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -