12.8 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

Dos milions d’euros pels efectes del Gloria als pobles de la demarcació de Girona

La Diputació de Girona aprova un expedient de crèdit extraordinari per assistir als ajuntaments, així com per atendre les despeses del curs 2018-2019 en educació infantil de 0 a 3 anys de les escoles bressol

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona ha aprovat en el ple telemàtic d’aquest matí un nou expedient de crèdit extraordinari. Els ajuntaments de la demarcació de Girona seran els beneficiaris principals d’aquestes noves ajudes, que en part aniran al Baix Empordà. En total, 7.522.125€, els quals inclouen 2.000.000€ que es destinen a socórrer els ajuntaments per pal·liar les despeses ocasionades per les circumstàncies meteorològiques adverses que van tenir lloc el passat mes de gener a causa del temporal Gloria.

D’altra banda, un import de 5.522.125€ es posarà a disposició dels ajuntaments per atendre les despeses en educació preescolar de 0 a 3 anys del curs 2018-2019 de les escoles bressol municipals.

A part, aquest expedient de crèdit extraordinari també inclou un total de 250.000 € per a la rehabilitació de l’edifici Cal Coro de Besalú que s’està duent a terme des de la Fundació Circus Arts Foundation.

L’objectiu d’aquest nou crèdit extraordinari, aprovat amb vint-i-sis vots a favor i el vot en contra de la CUP, té per objecte atendre aquestes actuacions urgents que no es poden demorar fins a l’exercici següent i per a les quals no hi havia crèdit.

Segons ha informat Ser Catalunya, la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, s’hi ha oposat perquè no creu en el projecte privat del circ. Encara que el PSC ha votat que sí, el diputat Juli Fernández ha qüestionat que, després d’una sentència que obliga la Generalitat a assumir la seva responsabilitat en la sostenibilitat de les llars municipals, la Diputació encara li segueixi esmenant la plana i hipotecant una quantitat prou important de diners.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha dit que aquesta sentència no ha estat ferma fins el 2019 i ha explicat que aquests 5’5 milions a raó de 875 euros per alumne són per pagar les despeses del curs 2018-19. Ser Catalunya també ha explicat que Juli Fernández no ha descartat “demanar informes jurídics” sobre l’acció de la Diputació. Noguer, ha dit que compartia el fons de la reflexió i ha assegurat que està acordat que aquesta vegada és l’última que ho fan.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home resulta il·lès a causa d’un foc a Mont-ras

Els Bombers van rebre l'avís del foc a Mont-ras a les 9:53.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -