24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

Dos nois de la Bisbal atrapats a Cusco (Perú)

Tindrien vol de tornada des de Lima pel dia 9 però el fet que les autoritats peruanes no permetin la sortida de ningu de Cusco genere dubtes sobre si el podran agafar finalment

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Segons informava el Punt Avui en la seva edició de dilluns, els bisbalencs Joan Ramírez i Bernat Jaumandreu van quedar atrapats a Cusco (Perú) a causa del tancament de fronteres motivat pel Covid-19. Des del mes de gener estaven viatjant per Sud-amèrica i l’esclat de la pandèmia i les conseqüents mesures de seguretat els van enxampar a 936 quilòmetres de la capital Lima, on hi ha l’aeroport des de on surten els pocs vols cap Espanya que autoritzen les autoritats peruanes.

Des de fons properes a l’ambaixada espanyola al Perú s’assegura que els nois estaven avisats des del dia 14 del perill que suposava quedar-se a Cusco però que fins el darrer moment no van voler marxar. Sempre segons les mateixes fonts diplomàtiques, quan la situació es va començar a posar delicada des de l’ambaixada se’ls va oferir poder tornar i en aquest mateix sentit el consolat espanyol informa que el 28 de març va sortir de Cusco cap a Lima un autobús amb 160 espanyols que posteriorment van ser repatriats.

Sembla ser però que els dos joves no hi van voler pujar, entenent per una banda que els vehicles no oferien les degudes condicions que haurien de fer segur el trasllat des del punt de vista sanitari, i per una altra que l’allotjament que se’ls hi oferia a Lima era molt car. Existeix també una certa confusió sobre les circumstàncies segons les quals només tenia passatge per tornar un dels dos nois, extrems aquests que també es posat en dubte per l’ambaixada.

Ara tot sembla indicar que els nois tindrien vol de tornada des de Lima pel dia 9 però el fet que actualment les autoritats peruanes no permetin la sortida de ningu de Cusco genere dubtes de si finalment hi podran embarcar.

Òscar Aparicio, cap de gabinet del Subdelegat del govern espanyol a Girona

Les darreres notícies que han arribat a la nostra redacció procedeixen dels mateixos nois que afirmen que els dos estan intentant pel seu compte tornar a Lima des de Cusco per tal de poder agafar el vol del dia 9

Des de la Subdelegació del Govern espanyol ens diuen que hi ha un nombre aproximat de 90 ciutadans amb passaport espanyol ara mateix a Cusco en les mateixes condicions i que l’ambaixada espanyola hi està en contacte. Font procedents de l’ambaixada asseguren estar treballant amb tots els mitjans al seu abast per encabir els dos bisbalencs en un vol Cusco – Lima.

ÚLTIMA HORA – Dijous 9 d’abril a les 19:45

El bisbalenc Òscar Aparicio ha estat des del primer moment en contacte permanent amb el dos xicots per tal de oferir-lis suport, i segons acaba d’informar a Ràdio Capital, si no hi ha impediments de darrera hora els dos xicots podran volar dilluns des de Cusco fins a Lima per agafar posteriorment algun avió amb destinació a Espanya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Quan encenen les llums de Nadal al Baix Empordà?

Les llums nadalenques seran de les poques coses que faran que aquest Nadal sigui semblant als altres. Aquí us...
- Publicitat -

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Sant Feliu continua treballant per retirar els cotxes abandonats de la via pública

Actualment estan pendents de recollir 46 turismes abandonats a la ciutat.

Els comerciants de Palafrugell, protagonistes de la campanya de Nadal de l’IPEP

“A Palafrugell, sense ells ni elles no hi ha comerç! Sense tu, tampoc!”

Altres notícies