10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

Municipis del Baix Empordà no detecten una important presència de veïns de segones residències

L'increment de la ciruclació ha estat nul, o molt petit. L'hospital i els CAPs tampoc atenen un nombre significatiu de veïns de segones residències

El més llegit

Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Els municipis més turístics del Baix Empordà no estan detectant un increment important d’habitants durant la Setmana Santa. En ple confinament per l’estat d’alarma decretat arran de la crisi del coronavirus, una de les principals preocupacions a la comarca és si hi ha una pujada dels visitants d’altres punts del país que tenen segones residències. La realitat és que fonts de diferents ajuntaments asseguren que, o no n’han detectat, o l’increment ha estat molt petit.

Això sí: són dades que fan referència als controls policials i a la circulació de cotxes. Els ajuntaments admeten que no poden fer-hi res quan les persones ja han arribat a la seva segona residència. Per tant, la percepció d’alguns ciutadans pot ser diferent. Si a prop de casa vostra us troben en situacions com aquestes, ens ho podeu explicar enviant un correu electrònic a [email protected].

Un altre indicatiu són les atencions que realitzen els centres mèdics del Servei de Salut Integrat del Baix Empordà. Segons fonts del SSIBE, la situació no és la mateixa que denuncien metges de la Cerdanya, on la majoria dels pacients que atenen són veïns de segones residències.

Per municipis, on la Policia ha detectat un petit increment de cotxes és a Calonge i Sant Antoni. “És impossible de mesurar en números. La Policia Local ha intensificat els controls de circulació”, asseguren fonts municipals. Durant el cap de setmana s’han controlat 204 vehicles, 227 persones i s’han aixecat un total de 18 denúncies per infracció del confinament. L’alcalde agareix a les persones que no s’han mogut de casa.

Segons dades de Sant Feliu de Guíxols, des que es va decretar l’estat d’alarma, s’hi han denunciat 21 persones que venien a segones residències.

A Palamós no consten denúncies per segones residències. “Això no vol dir que no hi hagi gent de segona residència, sinó que als controls realitzats no es va localitzar ningú. I creiem que si n’hi ha, son pocs”, afirma un portaveu de l’ajuntament. El cap de setmana s’han denunciat quatre persones.

A Begur i a Torroella de Montgrí – l’Estartit, no s’ha produït cap increment, segons els consistoris de tots dos municipis. La policia duu a terme controls a les entrades i sortides del municipi.

A Palafrugell, tampoc s’han detectat més persones circulant aquesta setmana. Ho explica l’alcalde Josep Piferrer.

“Els qui hi ha a segones residències ja eren aquí”, asseguren.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El pla de xoc de Calonge i Sant Antoni contra la COVID-19 segueix sense aprovar-se

L'equip de govern de Calonge (ERC i Avancem) sí que va aconseguir aprovar l'ampliació de les terrasses i la bonificació de la taxa d'ocupació, però Junts, PSC, Republicans i PP van votar en contra d'altres mesures per ser "insuficients" i per la "irresponsabilitat de l'Executiu"

Aprovat per unanimitat un pla de recuperació que supera el milió d’euros a Sant Feliu de Guíxols

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit al barri Vell previst per...

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el nivell 2 per a la...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

Altres notícies