L’Ajuntament de Palafrugell té previst començar la renovació total del carrer Sant Sebastià el proper 15 d’octubre, segons ha pogut conèixer Ràdio Capital. La data ja hauria estat comunicada als veïns de la zona, tal com apunta el regidor Lluís Ros. L’actual executiu va marcar com una de les línies estratègiques de treball la necessitat de reduir la circulació dels cotxes pels carrers més cèntrics del municipi. En aquesta línia, un dels principals eixos per a fer-ho realitat serà aquesta obra. Es convertirà a plataforma única aquest vial, que connecta la plaça Nova amb el Camp d’en Prats. Ara, el carrer estarà pensat per als vianants, i només hi tindran accés els serveis i els veïns.

Lluís Ros, regidor d’Obra Pública, ha explicat que el període d’execució està fixat en uns sis mesos. La primera acció serà la renovació del servei de llum. Així ho detalla Ros:

L’empresa adjudicatària és Mugadas SL i, tot i que el pressupost de licitació era d’uns 584.000 euros, finalment el contracte s’ha tancat en la xifra de 431.895,54 €. Com perfila Ros, les obres també suposen el canvi de totes les estructures relatives a l’aigua, llum, gas i telèfon.

Com ja va avançar aquesta emissora, la reforma que es realitzarà a aquest carrer comportarà canvis pel que es refereix al trànsit i la mobilitat dels vehicles. La policia local estudia com es pot evitar la circulació dels cotxes pel centre. Seguint la línia traçada pel consistori, es planteja que els automòbils no puguin accedir-hi des del carrer Santa Margarida. També podrien entrar a aquest pla de modificacions de circulació el carrer Sant Josep i el carrer Tarongeta.