2.5 C
Pals
Dilluns, 24 gener 2022
- Publicitat -

Transformació del centre de Palafrugell: el carrer Sant Sebastià serà pels vianants

L'Ajuntament de Palafrugell vol treure els cotxes del carrers més cèntrics i reordenar el trànsit

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell té entre mans un projecte complex: treure els cotxes del carrers més cèntrics de la vila. És un projecte a mitjà termini, però de moment el consistori ja ha posat en el seu punt de mira el carrer Sant Sebastià, que connecta la plaça Nova amb el Camp d’en Prats. El carrer serà de plataforma única, pensada per a vianants, com la resta de la zona del centre. Només hi podran passar serveis i els veïns.

Aquest tram del carrer Sant Sebastià s’aixecarà per complet. Els treballs començaran a l’octubre i es preveu que durin set mesos. El govern ha aprovat inicialment el projecte amb un pressupost de 584.000 euros. Amb aquestes obres no només es renovarà el paviment, sinó que es milloraran tots els serveis d’aigües negres, plujanes, llum, telèfon i gas.

La reforma d’aquest carrer tindrà conseqüències pel trànsit en altres carrers. La policia local està estudiant la millor manera d’evitar els cotxes pel centre i la idea és que els vehicles no puguin accedir-hi des del carrer Sant Margarida, el carrer del Teatre Municipal. També es veuria afectat el carrer Sant Josep, que connecta amb el carrer Tarongeta, el de l’antic Museu del Suro. Tot plegat ho està estudiant l’ajuntament, com explica a Ràdio Capital el regidor d’Obra Pública Lluís Ros.

L’ajuntament també es planteja fer canvis en el trànsit del carrer Botines i possiblement del carrer Cervantes.

Fa just una dècada, l’ajuntament ja va reordenar el trànsit del centre de la vila i va fer una plataforma única als carrers Santa Margarida i Tarongeta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -