11.7 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

[DADES COVID] Risc de rebrot mitjà al Baix Empordà per primera vegada des de l’agost

Fem un repàs de les dades del coronavirus i la situació a les escoles del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les dades del coronavirus fa setmanes que milloren arreu de Catalunya. De fet, aquesta millora ha permès que s’hagi aixecat el confinament comarcal i que els comerços puguin tornar a obrir al cap de setmana. Per això, analitzem en profunditat la situació actual del coronavirus al Baix Empordà.

Risc de rebrot mitjà

Evolució del risc de rebrot al Baix Empordà. Via: Dades COVID

Al Baix Empordà el risc de rebrot ara mateix és de 91 punts. Així, aquest ja ha baixat dels 100 punts i és risc de rebrot mitjà, i no alt o molt alt. Per trobar l’última vegada que el risc de rebrot va ser mitjà a la comarca ens hem de remuntar al passat mes d’agost. 

Taxa de reproducció i positivitat

Parlem també d’altres dades. La taxa de reproducció actualment és de 0,72. Recordem que aquesta dada, quan és superior a 1, indica que la pandèmia creix i es multiplica. Així doncs, aquest 0,72 és bon indicador.

Cal comentar també el percentatge de PCR i Test d’Antígens que donen positiu, el percentatge de positivitat. En aquest cas, l’OMS apunta que la pandèmia està controlada quan el percentatge és inferior al 5%. I ara, al Baix Empordà, el percentatge de positivitat és 3,51%.

Escoles: 3 classes confinades al Baix Empordà

Una vegada més, es confirma que la situació a les escoles va de la mà amb els indicadors. Ara mateix, segons la web Traçacovid, només hi ha 3 grups escolars confinats al Baix Empordà. Són de tres centres diferents: un de l’Escola Ardenya de Sant Feliu, un a l’escola l’Estació de Sant Feliu, i un altre de la llar d’infants la Palmera de Calonge i Sant Antoni. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -