20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Josep Piferrer: “Les Festes de Primavera de Palafrugell seran restrictives”

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha explicat en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital que suposen que a partir del proper cap de setmana hi haurà "una allau important de persones" perquè per les noves normatives la gent amb segones residències a Palafrugell poden moure's.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha explicat en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital que suposen que a partir del proper cap de setmana hi haurà “una allau important de persones” perquè per les noves normatives la gent amb segones residències a Palafrugell poden moure’s.

 

COVID-19

En època d’expectatives i esperances i malgrat la bona situació del COVID-19 amb la que es troba ara Palafrugell, Piferrer ha dit que la situació ha millorat tal i com va passar amb les onades anteriors, i ha recordat que Palafrugell pren mesures a nivell municipal “que la generalitat ha pres al cap d’unes setmanes”.

Pel que fa a la vacunació, que hi ha poc més d’6% de persones vacunades amb una dosi, Piferrer ha dit que no està satisfet en general, però que depèn de la Generalitat i de que arribin vacunes. Tot i així, ha recordat que el personal sanitari i les residències estan vacunades, i també col·lectius de policies locals i de mestres.

Encara que no se sap la resolució, pel que fa a la investigació de la fiscalia sobre el cas de Palafrugell Gent Gran, fa 15 dies van anar a declarar els responsables del SSIBE que són els que porten la gerència de la residència.

 

Les festivitats

Ara a la primavera és quan arriben moltes de les festivitats de Palafrugell. Piferrer ha explicat que les Festes de Primavera seran restrictives, ja que si les carrosses són l’atractiu principal, per qüestió de tempo ja no és possible.

De totes maneres, veient que la situació no serà tan crítica, l’Ajuntament montarà una exposició d’homenatge a les festes com a reconeixement al fet que aquest hagués estat el primer any que el Carrosel Costa Brava hagués estat reconegut com a Festa d’Interès Nacional. Al marge d’això, hi haurà activitats, però restrictives.

Pel que fa a Sant Jordi, la fira de llibres anirà de la mà del que digui la Generalitat. La lectura de pla és un acte que es pot organitzar en 15 dies, per tant estan esperant a finals de març per saber si serà presencial o virtual. Serà aleshores quan també es podrà començar a preveure què passarà amb el Flors i Violes, que cau a principis de maig-

A principis d’abril també decidiran què faran amb les Havaneres i la Festa Major.

Reordenació de l’Avinguda Espanya

Pel que fa de la reordenació de l’Avinguda Espanya, un dels grans projectes de mandat, Piferrer ha explicat que en el ple d’aquesta setmana s’aprovaria l’ús del romanent, i que els interessa molt treballar sobretot en la recollida d’aigües.

Sobre el cotxe de l’Alcalde que unes persones van cremar la setmana passada, Piferrer ha dit que hi havia intencionalitat: les persones que ho van fer sabien que era el seu cotxe. En referència a la càmera que s’ha instal·lat a casa de Piferrer, ell mateix ha dit que és decisió de la policia, que consideren que les persones que ho van fer són una banda criminal.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -