7.5 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

El Baix Empordà és la comarca gironina que més residus genera per habitant

Genera 300 quilograms més de residus per habitant a l'any respecte la mitjana catalana

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Agència de Residus de Catalunya ha fet conèixer les dades dels residus municipals a les comarques gironines durant l’any 2018. Es van generar a tota la província 488.443 tones de residus, una xifra que s’ha incrementat pràcticament en un 3% respecte l’exercici 2017. En aquest sentit, la quantitat per habitant és força més elevada que la mitjana catalana, que se situa en 505 kg/hab/any. Precisament, la comarca que més residus per habitant genera a terres gironines és el Baix Empordà, assolint la quantitat de 829,69 kg/hab/any. L’ARC ho atribueix, en part, a la generació de residus que deriva, també, del turisme.

També s’han donat a conèixer les estadístiques de la recollida selectiva, que ha millorat a pràcticament tot el territori i el seu model es va consolidant. L’objectiu és assolir el llindar del 50% l’any vinent, el 2020. De fet, aquesta xifra la marca la Comissió Europea, que emplaça a arribar a aquesta xifra i anirà augmentant el percentatge cada 5 anys en un 5%. Al 2018, el Baix Empordà va aconseguir un percentatge d’un 41,81% en recollida selectiva. Es tracta, però, de la única comarca gironina que empitjora el registre respecte l’any 2017, quan sí es va superar el 42%.

La comarca baixempordanesa també és la que més Fracció Orgànica dels Residus Municipals per càpita recull, assolint gairebé la xifra dels 80 kg/hab/any.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies