10 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

El Baix Empordà és la comarca gironina que més residus genera per habitant

Genera 300 quilograms més de residus per habitant a l'any respecte la mitjana catalana

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Agència de Residus de Catalunya ha fet conèixer les dades dels residus municipals a les comarques gironines durant l’any 2018. Es van generar a tota la província 488.443 tones de residus, una xifra que s’ha incrementat pràcticament en un 3% respecte l’exercici 2017. En aquest sentit, la quantitat per habitant és força més elevada que la mitjana catalana, que se situa en 505 kg/hab/any. Precisament, la comarca que més residus per habitant genera a terres gironines és el Baix Empordà, assolint la quantitat de 829,69 kg/hab/any. L’ARC ho atribueix, en part, a la generació de residus que deriva, també, del turisme.

També s’han donat a conèixer les estadístiques de la recollida selectiva, que ha millorat a pràcticament tot el territori i el seu model es va consolidant. L’objectiu és assolir el llindar del 50% l’any vinent, el 2020. De fet, aquesta xifra la marca la Comissió Europea, que emplaça a arribar a aquesta xifra i anirà augmentant el percentatge cada 5 anys en un 5%. Al 2018, el Baix Empordà va aconseguir un percentatge d’un 41,81% en recollida selectiva. Es tracta, però, de la única comarca gironina que empitjora el registre respecte l’any 2017, quan sí es va superar el 42%.

La comarca baixempordanesa també és la que més Fracció Orgànica dels Residus Municipals per càpita recull, assolint gairebé la xifra dels 80 kg/hab/any.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -