10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà acaba la tercera edició de l’Observatori Turístic amb unes xifres que reflecteixen la presència massiva dels turistes durant els mesos d’estiu. 

En el recull de xifres realitzat, on s’estudia l’activitat del sector en els 36 municipis de la comarca, s’hi pot veure com el consum d’aigua va superar els 2.000 milers de metres cúbics durant el mes d’agost. Una xifra que supera més del doble de la facturació en els mesos de temporada baixa com gener o desembre. 

Aquestes xifres, però, no són les úniques que destaquen, ja que el volum de les escombraries també puja molt durant la temporada turística. Parlem d’unes 12.000 tones a l’agost i 10.000 al juliol, un 126% més que al mes de gener, per exemple, quan s’hi recullen unes 5.000 tones. 

Davant aquests números, el conseller de l’àrea de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, avança que faran un seguiment proper en funció del document del 2019 i prendran mesures al respecte. 

Durant els darrers anys s’ha treballat per fomentar el reciclatge especialment en càmpings i allotjaments rurals, on acudeixen més turistes. Aquest any buscaran altres tipus de mesures per tal d’augmentar la sostenibilitat de la zona. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -