24.3 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

El Baix Empordà participa a Let’s Clean Up Europe

Set municipis de la comarca organitzen iniciatives de neteja i recollida de residus en espais naturals

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

El Baix Empordà se suma a la campanya Let’s Clean Up Europe, impulsada per la Comissió Europa. És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre els residus que llencem de forma incontrolada a la natura i per promoure iniciatives de sensibilització. Municipis de la comarca han programat 7 accions en el marc de la campanya. El 13 de maig, a més, els esportistes Albert Bosch i Nicole Ribera sortiran des de Sant Feliu de Guíxols en la primera etapa de les set maratons que faran per recollir residus al llarg del recorregut, en l’anomenada Ultraclean Marathon.

La iniciativa té lloc a 27 regions europees. Els ciutadans poden participar de forma voluntària en accions de neteja d’espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Al Baix Empordà, Begur, La Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Colomers, Palafrugell, Palamós i Ullà són les poblacions on es duran a terme accions de la campanyaLet’s Clean Up Europe, entre l’11 i el 13 de maig. Algunes propostes les impulsen els consistoris, com la neteja del camí de l’aigua i platja de Sa Riera, a Begur; la del litoral de Castell, a Palamós; o la recollida de residus a diferents punts de la Bisbal. D’altres iniciatives van a càrrec de centres educatius. Aquest és el cas de les accions de neteja a l’entorn del dolmen i menhir de Puig Ses Forques, de l’INS Puigcargol de Calonge; a les Torretes de Palafrugell, amb l’Escola Josep Barceló i Matas; o l’acció al Parc del Riu d’Ullà, amb l’Escola Puig Rodó. Les possibilitats de la campanya les completa l’empresa Activitats esportives del Baix Ter, que organitza una neteja del riu Ter al seu pas per Colomers. En aquest cas, per participar-hi és obligatori saber nedar. Les propostes són obertes a tothom, excepte la de Palafrugell, que és per als alumnes de 4rt curs de l’escola Barceló i Matas, i la de La Bisbal, que està pensada per als alumnes de 6è de les diferents escoles del municipi.

Últimes notícies

Ràdio Capital comença temporada amb moltes novetats

Amb el final de l'estiu Ràdio Capital presenta una nova temporada amb força novetats a la seva graella radiofònica i als canals digitals de l'emissora. A partir del dilluns 23 a les vuit del matí, torna el Supermatí. L'informatiu radiofònic de referència a la comarca incorpora noves seccions que se sumen als espais dedicats al medi ambient, la literatura, la tecnologia, les sèries i la ciència. I com cada dia, Dani Cortés i Gerard Escaich alternaran la conducció de l'informatiu, elaborat des de la redacció de l'emissora, amb Manel Magrinyà, Maria Monteis, Alba Legide, Eugenia Güell, Pedro Ruiz, Pau Punseti i Judith Saez.
audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Més notícies