10.1 C
Pals
Diumenge, 5 Abril 2020

El Baix Empordà participa a Let’s Clean Up Europe

Set municipis de la comarca organitzen iniciatives de neteja i recollida de residus en espais naturals

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: 2 minuts

El Baix Empordà se suma a la campanya Let’s Clean Up Europe, impulsada per la Comissió Europa. És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre els residus que llencem de forma incontrolada a la natura i per promoure iniciatives de sensibilització. Municipis de la comarca han programat 7 accions en el marc de la campanya. El 13 de maig, a més, els esportistes Albert Bosch i Nicole Ribera sortiran des de Sant Feliu de Guíxols en la primera etapa de les set maratons que faran per recollir residus al llarg del recorregut, en l’anomenada Ultraclean Marathon.

La iniciativa té lloc a 27 regions europees. Els ciutadans poden participar de forma voluntària en accions de neteja d’espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Al Baix Empordà, Begur, La Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Colomers, Palafrugell, Palamós i Ullà són les poblacions on es duran a terme accions de la campanyaLet’s Clean Up Europe, entre l’11 i el 13 de maig. Algunes propostes les impulsen els consistoris, com la neteja del camí de l’aigua i platja de Sa Riera, a Begur; la del litoral de Castell, a Palamós; o la recollida de residus a diferents punts de la Bisbal. D’altres iniciatives van a càrrec de centres educatius. Aquest és el cas de les accions de neteja a l’entorn del dolmen i menhir de Puig Ses Forques, de l’INS Puigcargol de Calonge; a les Torretes de Palafrugell, amb l’Escola Josep Barceló i Matas; o l’acció al Parc del Riu d’Ullà, amb l’Escola Puig Rodó. Les possibilitats de la campanya les completa l’empresa Activitats esportives del Baix Ter, que organitza una neteja del riu Ter al seu pas per Colomers. En aquest cas, per participar-hi és obligatori saber nedar. Les propostes són obertes a tothom, excepte la de Palafrugell, que és per als alumnes de 4rt curs de l’escola Barceló i Matas, i la de La Bisbal, que està pensada per als alumnes de 6è de les diferents escoles del municipi.

Últimes notícies

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Les denúncies del control de vehicles i persones es multiplica per cinc a Calonge i Sant Antoni

S'ha fet control de més d'un centenar de vehicles i s'han fet 15 denúncies

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

El bonic comunicat als nens i nenes de Begur sobre El Ratolí Pérez i la Fada de les Dents

L'alcaldessa, Maite Selva, ha informat als nens i nenes que ha fet videotrucades amb el Ratolí Pérez i la Fada de les Dents i els ha autoritzat a visitar les cases malgrat el confinament, sempre i quan es rentin les mans i prenguin les mesures de seguretat.

Altres notícies